Cele mai durabile custi pentru cainele iubit

Cusca unui caine este casa acestuia si, la fel ca noi, oamenii care traim intr-o locuinta de calitate, un caine care este ingrijit cum trebuie ar trebui sa fie tratat asemenea. Prin urmare, este nevoie pentru un loc bun si confortabil unde sa doarma. Desi exista mai multe tipuri de case si custi pentru animalele domestice, una dintre cele mai bune alegeri pentru casa unui caine va fi o carcasa de metal care nu va rugini.

O cusca caine din otel inoxidabil, spre exemplu, va costa un pic mai mult decat alte materiale, dar pe termen lung, beneficiile acesteia vor fi semnificativ mari decat valoarea sa monetara. Datorita faptului ca este fabricata din metal, un astfel de produs este mult mai durabil decat alte materiale. Acesta va fi capabil sa reziste la zgarieturile cauzate de ghearele cainelui. Unii caini sunt mereu in cautarea unui obiect pe care sa-l muste, prin urmare, propritearii lor sunt uneori socati vazand incercarile acestora de a musca din componentele custii. La custile din materiale fragile, barele ar putea fi chiar rupte si cainele va incepe sa mestece bucatile care se desprind, ceea ce este cu siguranta extrem de periculos. In functie de rasele cainilor, ei au nevoie de spatii diferite dimensiuni pentru a dormi confortabil in noua lor casa.

Un catelus mic, cum ar fi un Chihuahua, va necesita o mica incinta canina in miniatura, in timp ce pentru rasele mari de caini, cum ar fi Ciobanescul German, o cusca este nevoie pentru dimensiunea lor de o cusca caine de 2 sau 3 ori mai mare. Acest lucru este necesar pentru a le permite sa aiba libertate de miscare in spatiul respectiv. Un alt aspect de luat in considerare sunt custile care au litiere movibile, in acest fel putandu-se sa se curete cusca cu usurinta.

Incercari uimitoare de a explica timpul

Patru dimensiuni si teoria universului-bloc. Cele doua teorii sunt interconectate prin idea ca timpul este o dimensiune actuala. In prima teorie, cea a dimensiunilor, obiectele exista in patru dimensiuni si nu in trei, a patra dimensiune, timpul, poate fi gandita in termenii celor trei dimensiuni cunoscute. Cealalta teorie, a universului-bloc, se refera la univers ca un bloc dimensional format din felii temporale. Are adancime, inaltime, latime, iar pentru fiecare eveniment si pentru orice lucru care are o durata ce poate fi masurata, exista layere temporale care formeaza intregul.

Fiecare persoana e un obiect cu patru dimensiuni care exista in layere temporale, pentru toate perioadele maturizarii. Timpul in sine nu exista intr-un mod concret in care putem spune ca avem trecut, prezent, viitor, in aceasta ordine, insa fiecare punct din acest bloc este oricare dintre cele trei lucruri raportate la alte puncte temporale. Teoria universului-bloc lasa loc si ideii de timp infinit, trecut si viitor, blocul dimensional putandu-se extinde in ambele directii, la infinit. Efectul „aiurit”. De multe ori auzim povesti un pic SF cu oameni care se afla intr-o situatie de viata si de moarte si, dintr-odata, timpul incetineste. Evenimentele si circumstantele in care timpul se dilata sunt asociate cu evenimentele cu urmari nefaste, de o amploare foarte mare.

Exista multe controverse in privinta acestor marturii, oamenii de stiinta intrebandu-se daca nu cumva timpul ne face o favoare si incetineste sa ne lase sa procesam cum trebuie toate informatiile pe care le primim intr-un anumit moment. Ca sa vada daca teoria lor este sau nu adevarata, cercetatorii au vrut sa vada ce ar insemna daca timpul chiar s-ar dilata, ar incetini, pentru noi. Lucrurile pot fi vazute mai bine, mai clar, amanuntele pot face diferenta. Daca rata informatiei primite spre procesare de catre creier este pana in 80 de milisecunde, creierul poate incropi toate informatiile si le poate da un sens, ajutandu-ne sa intelegem anumite lucruri. Daca timpul incetineste, stimulii vor fi recunoscuti ca niste evenimente separate, informatia va fi perceputa separat, nu ca un intreg. Intr-un experiment interesant, cercetatorii au vrut sa vada cand tinerii care vedeau niste cifre care se schimbau rapid nu mai puteau distinge corect numerele din serii.

Apoi au fost aruncati de la 46 de metri si li s-a cerut sa estimeze cam cat a durat caderea lor si a altor colegi pe care i-au urmarit cazand. Cand au vorbit despre caderea lor, timpul perceput de ei a fost cu 36% mai mare decat cel a colegilor. Amintirea timpului e de fapt cea care incetineste perceptia lui. Evenimentele terifiante, neplacute, ca o luare de ostatici sau un examen greu par sa tina la nesfarsit-tot despre timp incetinit vorbim si aici.

Sudarea, o alegere buna?

Prin sudare intelegem fenomenul de topire a unor materiale metalice sau termoplastice care apoi sunt imbinate cu alte materiale de acelasi tip pentru a fi unite. Aceste tehnici se folosesc de cele mai multe ori in constructii utilizand diferite aparate de sudura. Exista mai multe tipuri de sudura, cum ar fi sudarea prin topire si prin soc.

Cea mai cunoscuta tehnica de sudare este cea ce implica un aparat de sudare si electrozi obisnuiti. Acel electrod este incarcat cu o sarcina electrica, mai mare sau mai mica, in functie de intenstiatea care este dorita si de cat de mult de se doreste sa se patrunda in material, iar atunci cand electrodul atinge materialul circuitul electric se inchide provocand o scanteie. Sudarea este folosita in foarte multe industrii, fiind un ajutor mare pentru oameni. Pentru fiecare obiect ce trebuie creeat exista diverse tehnici de sudare, astfel gaura cheii este facuta cu un aparat anume, iar scarile metalice ale unei case cu un alt material. Sudarea mai ajuta si la repararea multor obiecte realizate din materiale metalice, dar deobicei nu este indicat ca acestea sa fie reparete decat de oameni cu specializare, deoarece in ciuda faptului ca sudura are cateva proprietati pozitive, vine si cu o serie de dezavantaje.

Calitatile sudurii sunt : costul pentru a suda obiecte nu este deloc ridicat fata de celelalte tehnici ce pot fi folosite pentru acelasi scop, capacitatea creeari unor piese/lucrari foarte complexe, nu emana un zgomot prea intens, poate fi automatizata si in ultimul rand nu se invata foarte greu tehnica de sudare. Defectele sudarii sunt : sudarea poate afecta corpul uman deoarece degaja raze ultraviolete, aparatele de sudura trebuie sa fie verificate (aceasta verificare se efectueaza cu ajutorul unor aparate mult mai performante), se pot declansa fisuri in timpul sudurii.

Aparatele de sudura sunt niste masinarii ce variaza in functie de model si de felul in care vor fi folosite mai tarziu. De exemplu, exista materiale de sudura care lucreaza cu obiecte din metal care sunt goale pe dinauntru, cum ar fi o teava, si aparate de sudura ce sudeaza cu totul materialul, revenind la teava, o teava plina cu material de acelasi tip. Fiecare sudor de asemenea este pregatit intr-un anumit fel pentru diverse tehnici de lucru, sau in toate. Exista tehnica clasica, tehnici de sudare cu plasma, tehnici de sudare a materialelor foarte mici, tehnici de sudare ce se folosesc mai mult de presiunea exercitata asupra obiectului ce urmeaza sa fie sudat, procedeul traditional imbunatit, in care electrodul este facut din wolfram (material folosit si la filamentele de la becuri, datorita proprietatii sale de a se topi doar la temperaturi foarte ridicate) si rezistent la gaz, in asa fel incat electrodul nu mai devine material de umplutura.

Aparatele de sudura, dupa cum se poate observa din cele enumerate mai sus, sunt de mai multe feluri. Aceste aparate de sudura se pot achizitiona atat din magazinele specializate, cat si din magazinele online, care sunt la fel de bune, dar au si avantajul ca scutesc clientii de drumul pana la magazin si inapoi.

Vrei sa inveti repede si treci de examene fluierand? Treci la somn si dormi cat poti de mult!

Toti care am trecut prin facultate stim cat de greu e in sesiune, cand ai tone de materie de recapitulat, sau, mai rau, de invatat si nu mai faci fata nici cu cafea, cu etnobotanice sau cu suplimente alimentare. Atunci ne-am fi dorit sa avem la indemana un ceva care sa ne faca supereroi si sa invatam totul rapid si sa retinem mai bine informatiile pe care profesorii ni le-au impartasit.

Britanicii si germanii, cercetatorii din aceste tari mai exact, au ajuns la concluzia ca somnul de calitate, timp indelungat, ajuta enorm in procesul de memorare si invatare. Cum au reusit sa ajunga la acest rezultat? Au studiat bebelusi, peste 200 si au vazut ca nu pot retine lucruri simple pe care le invata incet-incet daca nu dorm cat trebuie dupa ce le-au fost date spre insusire. Cand ar fi insa cel mai bine sa invatam? Nu, nu dimineata, cum credem toti, ci chiar inainte de a trece la somn, un rol cheie avandu-l si cititul seara, inainte de culcare. Experimentele au aratat ca bebelusii care dormeau bine dupa ce invatau ceva puteau sa reproduca exact ce li se cerea a doua zi, spre deosebire de cei care nu dormeau deloc sau prea putin. Explicatia e simpla.

Cand dormim, legaturile neuronale se reinnoiesc si conexiunile se fac mai usor dupa trezire. Somnul prelungit si de calitate ar putea sa previna si aparitia dementei si degradarea memoriei batranilor, o categorie grav afectata de pierderile de memorie si de boli precum Alzheimerul.

Obtine bani din blogging cu o optimizare seo facuta de profesionisti

Blogurile au fost la moda intr-o vreme, apoi au decazut, odata cu aparitia retelelor de socializare, insa ele continua sa isi mentina importanta in lumea online. Un blog e foarte simplu de administrat si de initiat, exista platforme dedicate, template-uri pentru toate gusturile si unelte online care va pot ajuta sa va puneti in aplicare cele mai inedite idei. Pe parcurs, blogul poate fi si o sursa importanta de bani, daca stiti ce sa scrieti si cum sa scrieti pentru a atrage traficul si a avea cat mai multi utilizatori care va citesc si comenteaza la postarile voastre.

In cazul in care chiar vreti sa puteti face bani din blogging, atunci trebui sa va ganditi serios si la optimizarea seo, o operatiune foarte delicata care porneste de la inceputul constructiei blogului si se termina cu optimizarea on-site. Degeaba aveti postari foarte interesante daca paginile asociate lor apar in rezultatele motorului de cautare pe la pagina 1.000. Nimeni, niciodata, nu va rasfoi mai mult de una, doua, maxim trei pagini din rezultatele returnate la o cautare pe Google. Ca blogul si postarile dvs. sa apara pe prima pagina trebuie sa investiti timp si bani in cresterea vizibilitatii site-ului cu ajutorul seo, de cele mai multe ori fiind necesara si o consultanta si o actiune ferma din partea unei firme care ofera servicii de optimizare SEO de calitate.

DexterSeo, cu experienta de cinci ani si cele mai mici preturi la serviciile de marketing si optimizare pentru motoarele de cautare, ar putea fi salvarea dvs. daca blogul nu este optimizat seo corespunzator sau nici macar nu s-a incercat o astfel de optimizare. Agentia full-service va aduce site-ul dvs. in topul cautarilor efectuate cu motorul de cautare Google, traficul va creste substantial, vanzarile, daca aveti si produse comercializate pe blog, va creste, la fel si vizibilitatea in online. Cresterea vizibilitatii se face in patru pasi importanti. Prima data, are loc optimizarea pentru motoarele de cautare, prin intermediul unui audit, unei cautari pentru depistarea celor mai relevante cuvinte cheie, unei optimizari on-site si unui link bulding.

Dupa ce prima faza a fost terminata, intervine Social Media Marketing, al doilea serviciu oferit de DexterSeo prin care se creste vizibilitatea pe retelele de socializare prin crearea de conturi si administrarea lor. La final, are loc punerea in aplicare a managementului reputatiei online prin care se controleaza mentinerea imaginii pozitive in online si, eventual, crearea unei campanii Adwords si optimizarea in functie de conversii.

Sfera, forma preferata pentru televizorul din viitor

Televizoarele 3D si cele cu ecran cu LED au devenit o banalitate in prezent. Bunicii nostri erau obisnuiti sa se uite la televizoarele cu tub, cu mileul deasupra si pestele din sticla pus la locul lui, noi ne-am obisnuit cu plasmele si ecranele plate patrate sau dreptunghiulare. Insa pe viitor, ecranele nu vor mai semana deloc cu ce stiam noi pana acum, si nici macar carcasele tv.

De ce? Conform unor companii franceze si britanice care au pus la punct si au aratat, la salonul de produse electronice de la Las Vegas, primul televizor sferic, cu ecran sferic, 360 de grade, ce poate fi privit de oriunde, oriunde te-ai afla in raport cu pozitia sa, modulele de proiectie sferice permit redarea unor imagini cu o claritate foarte mare si usor de „asimilat” de catre ochiul uman. Nu e o noutate efectul 360 de grade aplicat clipurilor video si asta pentru ca deja pe tablete sau telefoane inteligente se pot vedea astfel de lucruri, pe ecrane plate asadar. Ce aduce nou televizorul sfera este dimensiunea si experienta complet inedita pe care o poate simti cineva cand se uita la un meci sau e la un concert. Interactivitatea si unghiurile diferite sunt alte atuuri ale televizorului cu ecran sfera.

Daca Google Maps se joaca de mult cu tehnologia 360 de grade, in cazul televiziunii live e mai greu de aplicat, dar nu imposibil. Francezii si britanii care au creat deja prototipul televizorului sfera au transmis cu succes programe tv live 360 de grade. Asadar, viitorul se vede din ce in ce mai bine.