Meloterapia, o modalitate de relaxare si mentinere a starii de bine

Muzica e un panaceu la indemana pe care oricine il poate avea gratuit, fara a fi nevoit sa i se prescrie o reteta. In masina, la birou, acasa, in tren, muzica te poate insoti si iti poate face ziua mai frumoasa. In cazul durerilor de stomac, potrivit unor studii franceze, muzica poate sa le calmeze foarte usor daca include si sunete de tamburina. Pulsul se normalizeaza daca ascultam muzica, respiratia e mai usoara iar presiunea arteriala isi mentine un flux normal.

Meloterapia este la moda in zilele astea mai ales ca are o parte activa, care implica sa iei un instrument muzical si sa incepi sa compui melodii, dar si o parte receptiva, care presupune sa asculti cat de multa muzica vrei pentru a scoate la iveala sentimente si emotii, pentru a te relaxa. Chinezii au mers mai departe si au asociat fiecarui organ un instrument, rinichii avand, de pilda asociate tobele, plamanii, clopotele; pe de alta parte, jazzul creste presiunea sanguina, productivitatea e marita si munca fizica mai usor de suportat. Muzica relaxanta pe care o poti asculta oricand la radio Alba Iulia, radioul local numarul 1 cu muzica si foarte multe emisiuni informative despre comunitatea locala, te ajuta sa adormi mai rapid seara, pentru ca nivelul hormonilor raspunzatori de stresul care nu te lasa sa atipesti scade.

Piesele de neuitat din anii 1970-1990, difuzate zilnic de radio Alba Iulia combina tocmai aceste aspecte interesante ale meloterapiei oferindu-va cel mai placut mod de a va relaxa si a va mentine starea de sanatatea si spiritul tanar. De asemenea, s-a constatat ca muzica are influente benefice si asupra copiilor in curs de dezvoltare sau a fatului din uterul mamicii, asa ca daca ii pui micutului tau putina muzica emisa de radio Alba Iulia vei observa ca acesta va reactiona mai bine la stimulii exteriori.

Zaharul, un drog legal

E dulce, foarte simplu de folosit si e bun in toate deserturile si chiar in unele mancaruri. Alb, brun, zaharul este unul dintre cele mai utilizate ingrediente pe care gospodinele il adora pentru flexibilitatea si calitatile lui de indulcitor universal. In ultimii ani, consumul de zahar a crescut alarmant cu pana la 50% fata de acum 30 de ani, iar ratia zilnica a ajuns la 20% din tot ce manca-doctorii spun ca e bine sa mancam cam 5% zahar in alimentatie.


In Romania, diabeticii deja au ajuns sa fie mai multi decat cei care sunt sanatosi si asta pentru ca mancam fara sa stim, din cauza produselor din supermarket, cam 100 de grame de zahar pe zi. Asa am ajuns sa ne confruntam si noi cu boala de care americanii, mari devoratori de fast-food, se confrunta de ani buni, obezitatea si sa ne trezim ca avem si decese cauzate de come diabetice sau obezitate morbida. Zaharul nu e asa usor de controlat in alimentatie pentru ca se poate ascunde si in alimentele banale si nu poate fi scos din sistem decat printr-un regim foarte strict. Dependenta de zahar este foarte mare, dovada ca in niste studii clinice pe soareci, acestia nu s-au putut stapani sa nu manance, dependenta de zahar depasind-o pe cea de cocaina, unul dintre cele mai puternice droguri. Si tot zaharul e foarte rau pentru organism deoarece ne baga in depresie instant-la inceput, dupa ce mancam o prajitura, suntem fericiti, avem la serotonina in sistem sa dam si la altii, dar dupa 30 de minute, cand dispare hormonul fericirii din organism, imediat ne molesim si simtim ca totul nu mai e asa de roz. Zaharul creste tensiunea arteriala, creste secretia de insulina, cauzeaza infarctul miocardic.

Ciudat, zaharul e vinovat in unele cazuri si de Alzheimer, deoarece creierul nu mai stie ce sa faca cu glucoza din alimentatie si o foloseste gresit, si de cresterea colesterolului rau, pentru ca ficatul se vede „scaldat” in grasime si nu mai stie cum sa o proceseze, nu mai face fata. Daca vreti sa va protejati de efectele zaharului puteti sa il inlocuiti cu extract de stevie, foarte dulce si natural, sanatos, bun pentru diabetici, sirop de agave, care are vitamine si minerale din belsug, de artar sau de curmale, cel din urma cu foarte mult calciu, magneziu, fier si potasiu.

Avantajele serviciilor rent a car

Serviciile rent a car favorizeaza in special oamenii care calatoresc foarte mult impreuna cu serviciul. De aceea, oamenii au nevoie de un mijloc de transport in orasele pe care li viziteaza. In Romania, cele mai multe afaceri iau nastere in Bucuresti, si tot aici au loc cele mai multe intalniri cu scop antreprenorial. Datorita acestor aspecte exista servicii de inchirieri masini in Bucuresti. Aceste societati, in functie de resursele lor pot pune in dispozitia clientilor mai multe sau mai putine facilitati. Astfel, pentru fiecare client exista o vasta gama de autovehicule din care pot selecta in functie de ce anume au nevoie.

Autovehiculele business
Aceste masini sunt de regula modele scumpe, care implica o imagine puternica pe care o reflecta celui care conduce o astfel de masina, potrivita in special pentru intalnirile importante unde clientul doreste sa posede un aer care sa implice respect si profesionalism. In acest fel, masina va avea si un pret mai mare in momentul inchirierii acesteia.

Autovehiculele pentru transport
In serviciile rent a car intra de obicei si aceasta categorie de masini. Acestea adeseori sunt prielnice pentru clientii ce doresc sa deplaseze obiecte voluminoase care ar putea distruge un automobil mai mic. Totodata sunt mult mai comode si ajuta clientul sa transporte bunurile la aceleasi pret pe care l-ar fi platit folosindu-si propria masina, luand in calcul faptul ca folosind un autovehicul mai mic ar fi nevoit sa faca mai multe drumuri. In acest fel, inchirierea unei masini de acest tip ar fi cea mai buna alternativa in raport calitate/pret.

Autovehiculele pentru vacanta
Cei mai multi oameni au probleme atunci cand se apropie perioada concediului cauzata de nevoia de a avea prea multe bagaje si un loc limitat in masina. O alternativa la aceasta problema este montarea unui portbagaj extern, dar acesta are si partile lui negative, cum ar fi cresterea consumului de combustibil si accesul dificil la el, fiind montat deasupra masinii. Din acest motiv exista si varianta de a inchiria o masina mult mai mare pentru vacanta, aceasta asigurand un spatiu mult mai mare in masina, ceea ce creeaza un confort crescut pe parcursul calatoriei, pasagerii nefiind nevoiti sa fie inghesuiti intr-un maldar de bagaje pe la picioare si chiar pe ei. In aceste conditii, este atractiva si varianta inchirierii unei masini. Tot in aceasta categorie se situeaza si inchirierea van-urilor, pentru vacantele in care se strang mai multe persoane si nu au loc intr-un autovehicul clasic cu 5 locuri.

Autovehiculele cu consum redus
Aceste masini sunt adresate in special tot celor ce muncesc foarte mult si prin alte orase si doresc sa fie economi, folosind o masina cu un consum scazut. Astfel pe toata perioada in care clientul are nevoie de o masina intr-un alt oras poate folosi o masina ce ajunge si la un consum mai mic de 5l la 100km urban, ceea ce este mult mai econom atat din punct de vedere al carburantului cat si din punct de vedere al banilor, deoarece ar fi mult mai rentabil decat utilizarea unui taxi.

Cele mai bizare leacuri pe care vracii le-au folosit cu succes

Leacul pe baza de struguri al Johannei Brandt.

Strugurii sunt buni si foarte aromati, au foarte multe substante benefice pentru organism, insa potrivit Johanna Brandt acestia ar putea vindeca forme grave de cancer si ar putea preveni aparitia cancerului. Inainte de a incepe tratamentul cu struguri, cateva zile trebuie tinut regim fara mancare, doar cu apa, sucuri si irigatii intestinale cu apa cu lamaie. Toate aceste proceduri vor garanta ca intestinele vor absorbi imediat substantele benefice din cura cu struguri. Inainte de prima masa cu struguri se pot bea cateva pahare de apa, mesele deasfasurandu-se pe parcursul a 12 ore din doua in doua ore. Interesant e ca se puteau manca oricare dintre partile strugurelui, insa ideea era ca mesele sa aiba la baza doar struguri. Tratamentul presupunea consumul unei cantitati de 0.5-2 kilograme de struguri pe zi, fiecare masa trebuind sa fie savurata cu pofta si cu mare placere. Studiile recente au demonstrat ca vindecarea cancerului cu struguri nu este posibila, asa ca mitul tratamentului miraculos cu struguri pare a fi doar un basm…

Peter Mandel si colorpunctura. In anii 1960, Peter Mandel a pus la cale un procedeu prin care se puteau vindeca boli grave prin intermediul acupuncturii, vindecarii holistice si spiritualitatii. El credea ca bolile apar din cauza unui dezechilibru in fizic si psihic, echilibrul putand fi refacut prin intermediul unei acupuncturi speciale, numite colorpunctura sau terapia cu ace si lumina. Acele nu sunt adevarate de aceasta data, ci sunt fascicule de lumina, divers colorate, care se aplica pe diferite puncte de acupunctura. Aplicarea acestor culori pe tot corpul, in anumite puncte, reface echilibrul fizic-psihic si vindeca bolile, scapand organismul de stres. Ideea este ca lumina este concentrata in acel punct si produce o reactie la nivelul cailor energetice raspandite pe tot corpul. Impreuna cu acest tip de terapie se folosesc cristale, sunete speciale pentru relaxare si eliminarea stresului. Colorpunctura poate vindeca migrenele, problemele cu somnul, bolile respiratorii, problemele de invatare care apar la copii.

Inainte de orice optimizare seo aveti nevoie de un audit seo de calitate

Auditul seo este inclus in optimizare seo si este un pas important spre obtinerea unui page rank cat mai bun si a unui loc cat mai sus in ierarhia rezultatelor returnate de motoarele de cautare. Intocmai ca o vizita la doctor, in cadrul auditului seo se realizeaza o analiza specifica a tuturor punctelor slabe si tari ale website-ului, urmarindu-se obtinerea unui raport complet care sa fie prezentat proprietarului acestuia.

Raportul respectiv il va ajuta si pe proprietar, si firma de optimizare seo sa decida ce pasi trebuie urmati si ce fel de tehnici trebuie aplicate pentru a remedia toate problemele depistate. O prima etapa pentru a avea un raport de audit seo cat mai „curat” ar fi crearea unui website seo friendly, apoi imbunatatirea traficului si depistarea problemelor din timp. Un audit seo este necesar a fi inclus in optimizare seo atunci cand site-ul nu genereaza veniturile scontate, cand clientii nu cumpara produsele afisate pe site sau cand exista niste probleme pe care dvs. nu aveti cum sa le depistati. In cadrul auditului seo se analizeaza tot ce tine de paginile web si cum sunt pozitionate elementele principale ale site-ului, titlurile paginilor, cuvintele cheie, tagurile meta, continutul sau infrastructura site-ului si uzabilitatea. Core IT Solutions, prin intermediul website-ului seoo.ro va pune la dispozitie oricand auditori seo capabili sa identifice rapid problemele site-ului dvs. si sa stabileasca cea mai buna strategie de optimizare seo.

Pe langa analiza generala a continutului si structurii paginilor web, adaptarea lor pentru motoarele de cautare, Core IT Solutions va depista in urma unei analize amanuntite tipurile de probleme off-page si on-page care va distrug sansele sa ajungeti in topul rezultatelor returnate de motoarele de cautare. Auditul seo oferit de seoo.ro va contine si raport pentru backlinks si strategie optimizare seo. Tarifele practicate sunt adaptate fiecarui buzunar, abonamentele lunare fiind gandite in asa fel incat sa multumeasca pe toata lumea.

Locuri exotice pe care le poti vizita din propriul fotoliu

Centrul orasului Praga. Capitala Cehiei, Praga este unul dintre cele mai vechi si mai superbe locuri din Europa. Anual nu mai putin de patru milioane de turisti viziteaza Praga, facand-o a 22-a cea mai vizitata destinatie turistica din lume. Centrul orasului este intesat cu cladiri cu arhitectura veche uimitaore, Castelul Praga si Podul Charles din secolul XIV-castelul este cel mai mare castel medieval din Europa. Centrul vechi ofera foarte multe metode de a petrece timpul liber si de a invata si cate ceva din istoria capitalei Cehiei. Tot aici e si cel mai vechi ceas astronomic functional din lume, atarnand de Old Town City Hall. In fiecare ora, doua ferestre ale ceasului se deschid, si figurinele ies intr-un fel de procesiune numita „The Walk of the Apostles”, atragand zeci de oameni care vor sa asiste la aceste spectacole. Toate aceste aspecte si multe altele sunt la indemana celor care au o conexiune la internet. Camera de luat vederi e pozitionata fix peste drum de ceasul faimos in toata lumea, se poate da zoom, se poate schimba unghiul din care e privit ceasul.

Lacul glaciar Jokulsarlon. Jokulsarlon se traduce prin raul lagunei glaciare si este o zona foarte linistita, numai buna pentru meditatie. Este localizat in Islanda, este un lac glaciar fermecator, multe companii de turism incluzandu-l pe lista locurilor care merita vazute in Islanda. Lacul a fost folosit si in timpul filmarilor pentru Batman Begins, Die Another Day. Schimbarile climatice au fost cele care au construit aceasta minune a naturii. Lacul s-a format pe la jumatatea anilor 1930, cand o zona cu ghetari a inceput sa se topeasca, din ea desprinzandu-se multe bucati mari de gheata. Laguna s-a umplut cu gheata de la ghetarul Breidamerkurjokull, asa ca pe masura ce dispare ghetarul, laguna incepe sa creasca. Toate aceste transformari pot fi urmarite live oricand prin intermediul unei camere web pusa la dispozitie de site-ul livefromiceland.is.

De ce ai putea sa ai nevoie de un kit de camere de supraveghere?

Te simti in siguranta in propria casa? Fara doar si poate, da. Cu toate astea insa, riscurile unei spargeri sunt destul de mari. Furturile din case cresc considerabil iar pentru a sta departe de ele trebuie sa iei atitudine.
Poti lua atitudine prin mai multe moduri: 
  • Iti instalezi un sistem de alarma, care sa transmita semnale sonore ori de cate ori cineva patrunde neinvitat in casa;  
  • Securizezi mult mai bine geamurile, ferestrele si portile;  
  • Iti instalezi un sistem de supraveghere video. 

De ce sa optezi pentru un sistem de supraveghere video?

Aparent, primele doua elemente sunt suficiente pentru a genera siguranta. Cu toate astea, un sistem de supraveghere video poate sa completeze foarte bine dotarile ce tin de siguranta si iti poate oferi o multime de beneficii. Daca alegi un kit camere supraveghere de buna calitate, avantajele pe care le vei avea sunt substantiale: 

Vei putea sa iti sporesti siguranta casei. Chiar daca un sistem de supraveghere nu are ce sa faca in momentul in care cineva patrunde in casa, are ce sa faca inainte de a patrunde in casa. Practic, un hot care descopera o proprietate supravegheata are mult mai putina tragere de inima sa isi incerce norocul, deoarece isi asuma riscuri mult mai mari. Casele cele mai vulnerabile sunt cele care nu au sisteme de supraveghere video. 

In cazul unui eveniment, poti sa stii cine l-a produs. Este foarte important sa poti lua atitudine in cazul in care cineva patrunde. Chiar daca s-a intamplat sa ti se fure ceva, scopul principal este acela de a gasi hotul si de a-l pedepsi. Un sistem de supraveghere video reuseste sa ofere avantajul de a vedea cine a patruns in casa. Este adevarat, exista posibilitatea ca hotul sa poarte ceva care sa ii ascunda fata. Chiar si asa insa, poti sa iti dai seama daca este barbat sau ce varsta aproximativa are. 

Poti sa ii supraveghezi pe cei mici. Copiii sunt extrem de imprevizibili si cel putin pana la varsta de 9-10 ani, trebuie sa fie cat mai bine supravegheati. Nu ai cum sa stai tot timpul cu un ochi pe ei, deoarece trebuie sa mai si lucrezi, insa poti sa montezi un sistem de supraveghere video si sa descoperi daca acestia isi fac temele, daca mananca si daca sunt ascultatori. Pentru copii, camerele pot fi ascunse in diverse locuri din casa, in asa fel incat sa nu isi dea seama ca sunt supravegheati.

Atunci cand alegi un kit camere supraveghere, asigura-te ca sunt camere produse de o firma mare si ca magazinul din care il achizitionezi este unul de incredere. Este un aspect foarte important, caruia trebuie sa ii acorzi o atentie deosebita.

Comportamente bizare ale animalelor pe care nu le putem explica

Schimbari in sunetele scoase de balenele albastre. De zeci de ani oamenii de stiinta au inregistrat cantecele balenelor albastre. In fiecare an insa, „vocile” lor devin din ce in ce mai groase. De aceea, anual echipamentul de inregistrare e calibrat pentru a putea sa capteze corect sunetele balenelor albastre. Frecventele difera, asa ca si aparatele trebuie sa fie setate pentru a detecta fiecare tip de frecventa a sunetelor scoase de balenele albastre, altfel cercetarile s-ar impotmoli. Se intampla in toata lumea acest fenomen, iar din 1960 cercetorii si-au si dat seama de el. Nimeni nu stie ce se intampla exact, insa se speculeaza ca balenele albastre ar incerca sa compenseze zgomotele facute de ocean, care au crescut in intensitate in ultimii ani. Altii sunt de parere ca modul lor de a emite sunete tine si de temperatura, de climat.

Gainile isi schimba sexul. Sunt cateva specii de animale care isi schimba sexul cand nu prea mai exista vreun partener de sex opus si asta pentru a permite supravietuirea speciei. Insa in cazul schimbului de sex al gainilor lucrurile sunt diferite. La gaini nu prea se poate vorbi de schimbare de sex efectiva, hormonal si structural, insa e vorba doar de atitudine si caracteristici. Gainile au doua organe sexuale-la femele exista ovare, celalalt ramane nedezvoltat. Al doilea organ creste in caz de urgenta si elibereaza hormoni masculini. Schimbarile se observa cand gainile nu mai stau pe oua la clocit si incep sa se bata cu adversarii, cocosii redutabili, exact ca un cocos.

Elemente esentiale in alegerea unei saltele

Ne petrecem mai mult de 30 % din viata dormind iar somnul ne provoaca o deosebita placere si senzatia de odihna, asta daca dormi pe o saltea de buna calitate. Daca dormi pe o saltea de o calitate indoielnica, somnul nu mai este chiar atat de placut si poate sa genereze o multime de probleme, inclusiv probleme grave de sanatate. Din acest motiv, atunci cand achizitionezi o saltea nu trebuie sa achizitionezi o simpla saltea, ci una care sa ti se potriveasca si care sa iti ofere garantia unui somn extrem de bun.

De ce trebuie sa tii cont atunci cand alegi salteaua? Primul lucru pe care trebuie sa il iei in considerare este parerea unui medic. Cum salteaua se schimba o data la 10 ani, inainte de a achizitiona una noua este bine sa treci pragul unui cabinet medical si sa afli care este salteaua cea mai buna pentru tine. De regula, in timp se dezvolta probleme medicale si anumite tipuri de saltele pot ajuta la rezolvarea lor sau la atenuarea efectelor pe care le au. Daca ai verde de la medic in ceea ce priveste salteaua, trebuie sa tii cont de alte criterii, cel putin la fel de importante. Unul dintre aceste criterii este lungimea saltelei. Asigura-te ca este mai lunga cu cel putin 10 centimetri decat inaltimea ta sau decat inaltimea celei mai mari persoane care doarme pe saltea. De regula, pe site-uri precum expert-saltele.ro gasesti saltele cu lungimi de la 190 la 200 de centimetri. Daca inaltimea ta este mai mare, atunci trebuie sa iti faci o saltea la comanda. Grosimea saltelei este si ea foarte importanta, deoarece poate sa iti ofere o idee despre ceea ce se afla in interiorul ei. Alege o saltea groasa, insa asigura-te ca materialele care sunt in ea sunt de cea mai buna calitate.

Un material de buna calitate trebuie sa reziste in timp, trebuie sa fie antialergic si cat mai rezistent. Greutatea celui care doarme pe saltea este si ea foarte importanta, deoarece decide cat de groasa si cat de rezistenta trebuie sa fie salteaua. Unele saltele permit doar persoane de pana in 80 de kg, asadar, atentie mare la aceasta restrictie. Nu in ultimul rand, salteaua pe care dormi trebuie sa fie confortabila. Alege o saltea nici prea moale, nici prea tare, care sa iti sustina cat mai bine spatele si care sa iti poata oferi un somn odihnitor, de o calitate foarte buna.

Ce nu trebuie sa depozitezi niciodata in frigider?

De la inventarea sa, frigiderul a trecut prin mai multe faze si moduri de a fi folosit. La inceput frigiderele erau cam mari, nu prea reuseau sa faca fata unor volume consistente de mancare, erau greu de reparat si foarte scumpe. In prezent, frigiderele sunt mai ieftine, au foarte multe functii suplimentare si permit depozitarea unor cantitati uriase de mancare si fructe sau legume spre deosebire de cele vechi.

Daca deschidem frigiderul din orice casa vom gasi o gramada de produse de tot felul, de la lapte, la carne, oua, fructe, legume, branza, salam etc. Desi se spune ca alimentele proaspete e bine sa stea la rece, sunt si cateva exceptii pe care nu le respecta mai nimeni. Ideea este ca frigiderul asigura conservarea pe termen lung a alimentelor si ne fereste de boli, insa sunt foarte multe alimente care au ele singure modurile lor naturale de a se mentine proaspete pentru mai mult timp. Unele dintre cele mai indragite fructe, atat pentru mirosul lor, cat si pentru gust, bananele nu prea au ce cauta in frigider-da, le putem pune ca sa le avem reci, daca asa ne place sa le mancam, dar si pentru a nu se mai coace. Dezavantajul punerii lor la frigider e dat de innegrirea cojii dupa un timp si stricarea aspectului si consistentei. Totusi, sunt si fructe care se coc foarte bine in apropierea bananelor. De preferat ca, atunci cand sunt prea verzi, bananele sa fie tinute la frigider, dar ambalate in pungi sau in cutii, ca sa se coaca mai repede.

Untul de arahide din comert se poate pastra si la camara, mai ales ca are destule substante adaosuri care il mentin la consistenta dorita. Cel natural insa e musai sa stea la frigider. Multa lume tine si cartofii la frigider de teama sa nu se strice. In primul rand e vorba de umezeala din frigider care ii strica, apoi aerul rece ii face sa isi schimbe gustul si proprietatile, si asta pentru ca amidonul devine zahar. Daca iti plac fierti, trebuie sa stii ca ai sa obtii niste cartofi perfect negri daca ii tii la frigider, coaja schimbandu-si ea proprietatile. Mierea de albine este un alt produs care nu are ce cauta la frigider, deoarece se cristalizeaza rapid si isi pierde si din gust, la fel si ceapa, care trebuie tinuta neaparat in camara, in frigider ea inmuindu-se si atragand mucegaiul.

Nici painea nu e bine sa o punem la frigider pentru ca ii modificam textura si proprietatile, gustul-cu toate astea, paine tinuta la frigider se mentine proaspata mai mult timp. Nu in ultimul rand, uleiul vegetal trebuie tinut departe de frigider pentru ca devine mai vascos, nu mai e asa de frumos colorat-nici in camara nu e o solutie sa fie pastrate, pentru ca se pot strica la variatii de temperatura.