Despre Master Tech

Master Tech este un magazin care se ocupa cu vanzarea cantarelor auto profesionale, cantare folosite pentru a masura masa diferitor materiale si ofera anumite servicii precum verificari metrologice, modernizare de cantare auto si reparatii de cantare. Imediat ce veti intra pe site, veti observa cat de bine este structurat acesta: pe prima pagina apar niste imagini ale catirva cantare pe care le au puse spre vanzare pentru a isi face clientul o idee despre ce vine, iar mai jos apar scurte descrieri ale cantarelor, care apar mai detaliat daca apasati pe butonul cu "detalii".

Cand intrati in categoria de produse, va va intra prima oara intr-o pagina a primului produs pe care il au la vanare, si anume cantarul auto beton, unde veti gasi toate informatiile de care aveti nevoie ca sa va dati seama ce produs este si care sunt caracteristicile lui. Daca nu aveati nicio idee ce sunt cantarele auto profesionale si la ce folosesc ele, Master Tech se asigura ca nimeni sa nu ramana confuz dupa vizitarea paginii lor. In continuare, in stanga vor aparea diferite nume de produse unde, daca accesati fiecare pagina in parte veti observa ca situatia sta la fel ca la prima, si anume fiecare caracteristica este bine prezentata.

Pe paginile cu cantare auto veti observa ca , pe langa o mica prezentare a produsului, apar si avantajele acestuia si domeniile de utilizare. Aceste lucruri sunt foarte utile pentru o persoana care chiar doreste sa achitioneze un cantar auto profesional, mai ales ca informatia este prezentata sintetizat si la obiect. Apoi mai sunt si cantarele care se folosesc pentru cantarirea materialelor, cum sunt cantarele pe carlig, unde, tot asa, sunt afisate toate informatiile de care un potential cumparator are nevoie. Pe langa prezentarea facuta produsului, mai apar si caracteristicile acestuia cum ar fi: care este cantitatea maxima pe care o poate cantari, cat la suta poate fi depasita aceasta cantitate, desi nu este recomandat sa fie deloc, si informatii despre piesele componente si de ce sunt acestea cele mai bune.

Daca sunteti un potential cumparator al unui cantar auto profesional, al unui cantar profesional pentru materiale sau sunteti interesati sa va verificati cantarul metrologic sau sa il reparati, apelati cu incredere la Master Tech, deoarece ofera cele mai bune servicii si au cele mai bune piese puse la dispozitia clientilor, si, in plus, ofera informatii si suport oricui este nou in domeniu si vrea sa afle mai multe informatii.

Mistere tulburatoare din vechiul Paris

Omagiul pierdut destinat lui John Paul Jones. John Paul Jones a fost un erou al revolutiei americane si un om foarte frumos care nu putea sa isi gaseasca un loc unde femeile sa il adore decat Parisul. La putin timp dupa ce a ajuns in Paris, toate domnisoarele erau moarte dupa el, scriindu-i scrisori parfumate si chiar pictandu-i un potret. Contesa de Lowendahl era o femeie maritata si ca orice femeie maritata nu vedea asocierea cu Jones ca o afacere romantica.

In schimb, se folosea de relatia sa pentru a-si ajuta sotul sa evolueze in cariera sa. Cand se pregatea Jones sa plece din Paris, femeia i-a facut cadou si un potret. Jones a stiut atunci ca o iubeste pe femeie si a stabilit si un cod prin care sa comunice cifrat in scrisorile de amor. Pentru ca relatia a luat-o intr-o parte pe care cei doi nu o vedeau cu ochi buni, Jones a dat inapoi si nu a mai apreciat pictura ca pe un gest de romantism. Ce s-a intamplat cu pictura dupa acest esec, nu se stie, insa multe seamana astazi cu ea. In 1973, muzeul Smithsonian a gasit o pictura care semana cu cea autentica, insa exista multe alte posibilitati. Operele furate ale lui Hemingway. A pierde cateva ore de munca este ingrozitor, insa ce se intampla cand se pierd ani de munca la opere de-ale lui Ernest Hemingway intr-un tren plin de legenda si mister? In 1922, Ernest Hemingway si sotia sa plecau din Paris, in vreme ce sotul era reporter si calatorea prin toata Europa. Cand a intalnit un editor in Elvetia, el i-a scris sotiei si a rugat-o sa-l insoteasca in Geneva, cu cateva dintre manuscrisele sale nepublicate. Asa ca sotia a luat munca de patru ani a sotului, a pus-o intr-o servieta si s-a urcat intr-un tren care pleca din Paris. In tren, pentru ca i se facuse sete, s-a dus sa ia niste apa si a lasat toate manuscrisele in compartiment. Cand s-a intors, servieta disparuse.

Nu a reusit sa gaseasca servieta, asa ca a mers mai departe spre Geneva cu gandul la ce ii va spune sotului despre manuscrisele pierdute. Vestea devastatoare a facut ca relatia dintre cei doi sa se raceasca, iar autorul sa nu-si mai revina niciodata din punct de vedere psihic, practic era alt om. Pe atunci, el traia binisor ca reporter, insa nimic nu anunta cariera literara fascinanta care urma. Este fascinant sa te gandesti ca cineva care a gasit servieta nu prea i-a dat atentie crezand ca are in fata doar operele unui autor american obscur.

Cum sunt alese produsele la reducere in Vinerea Neagra 2015 si cum profitati de ele?

V-ati intrebat vreodata cum anume sunt alese produsele care vor primi reduceri in Vinerea Neagra 2015? Nu, alegerea nu este facuta la intamplare, ci se urmeaza o strategie bine definita care tine cont de tendinta de cumparare din anii trecuti si de dorintele reale ale clientilor pentru Black Friday. Cu alte cuvinte, reducerile care vor fi sunt dependente de schimbarea obiceiurilor de consum din aceasta perioada speciala si de modul in care gandesc clientii, ce anume isi doresc sa vada pe rafturi de Black Friday 2015.

Anul acesta, participantii la sarbatoarea reducerilor, marile magazine online si offline vor oferi reduceri la produse diverse, asa ca oricine are de ales din mii de articole pentru toata familia. Reducerile care vor exista in Vinerea Neagra 2015 se vor incadra intre 10 si 90% si vor fi dependente de stocuri, evident. Pe lista de reduceri sigure din 2015 se regasesxc electronicele, produsele IT, electrocasnicele, produsele de ingrijire personala, dar si hainele si incaltamintea sport, cartile. Laptopuri, televizoare, aparate foto, tablete, mp4 sau alte produse similare se vor regasi in ofertele magazinelor. Nu vor fi uitate nici doamnele sau cei care adora sa isi petreaca timpul prin gradina, asa ca vom vedea pe rafturile virtuale reduceri la bijuterii, cosmetice, articole casa si gradina sau genti si mancare pentru animale, masini speciale pentru tuns iarba din gradina sau de mesterit prin atelierul din garaj.

Nu va fi o noutate in Vinerea Neagra 2015 nici discountul la serviciile oferite de saloanele de infrumusetare, la vacante sau la asigurari si servicii de securitate ori curatenie. Pentru a nu rata aceste oferte care deja se anunta interesante trebuie sa aveti conturi facute pe site-urile tuturor magazinelor, sa aveti deja introduse datele de livrare si un Whist List plin, astfel ca, atunci cand va porni evenimentul dvs. sa plasati comenzile imediat.

Este bine sa stiti ca, desi nu e ingramadeala ca intr-un magazin offline, veti simti presiunea produselor care se epuizeaza imediat in cateva minute, ba chiar secunde. Asa ca va trebuie multa rabdare, siguranta in ceea ce va doriti si chibzuinta-stabiliti clar ce doriti, de ce aveti nevoie reala, ce v-ar trebui si luati doar ce va e de folos si e necesar in gospodarie sau pentru familie.

Piata cafelei

Cafeaua este unul din cele mai comercializate bunuri din lume, ocupand locul al 2-lea in 2015, dupa petrol. Aproape 120 de milioane de pungi de cafea (de cate 60 de kg fiecare!) sunt produse si comercializate anual si peste 2, 25 de miliarde de cesti sunt consumate in fiecare an. Peste 90% din productia cafelei are loc in tarile in curs de dezvoltare, iar consumul apartine aproape exclusiv tarilor industrializate.

Peste 25 de milioane de mici producatori se ocupa de comertul de cafea in lume, iar, in Brazilia, unde este produsa anual peste o treime din cantitatea de cafea, peste 5 milioane de oameni se ocupa cu plantarea si cultivarea a 3 miliarde de arbori de cafea. Este o cultura care necesita munca umana si atentie constanta, deoarece nu poate fi automatizata, spre deosebire de culturile alternative, cum ar fi cele de trestie de zahar.

Cafeaua este un bun de export de mare importanta, fiind prima marfa de export din domeniul agriculturii pentru 12 tari in 2004, a 7-a ca valoare in 2005 si cea de-a doua cea mai valoroasa marfa exportata de tarile in curs de dezvoltare din 1970 pana in 2000. Totodata, cafeaua verde (neprajita) este una dintre cele mai comercializate marfuri din lume, un punct comercial central fiind portul Hamburg, din Germania.

Industrializarea cafelei si efectele asupra mediului

Initial, fermele de cafea erau plasate la umbra copacilor, pentru a crea biodiversitatea necesara pentru un mediu natural de crestere a arborelui de cafea. Acesti fermieri traditionali foloseau ingrasamant din miezul boabelor de cafea, fara chimicale sau fertilizatori. Copacii plantati in jurul arbustilor de cafea erau palmieri sau pomi fructiferi, crescand astfel productia si exportul.

In anii 1970-1980, in timpul Revolutiei Verzi, America Latina a facut trecerea la agricultura industrializata. Plantatiile de cafea au inceput sa foloseasca tehnici de cultivare la soare, pentru cresterea productivitatii, dar cu impact negativ asupra padurilor si a biodiversitatii.

Cultivarea la soare presupunea taierea copacilor si un numar de fertilizatori chimici si pesticide folosite. Problemele de mediu nu au ezitat sa apara, ca poluarea cu pesticide, despadurire si scaderea calitatii apei. Din cauza acestor efecte a avut loc intoarcerea la metodele traditionale de cultivare a cafelei, la umbra, si la inventia unor noi metode, organice si prietenoase cu mediul inconjurator.

Consumul de cafea

Consumul de cafea in America in anul 2000 a fost de peste 100, 000 de litri pe cap de locuitor. Aceasta inseamna ca, peste 150 de milioane de americani adulti beau cafea in mod regulat, cu peste 65% dintre consumatori preferand cafeaua de dimineata. In 2008, a fost bautura calda numarul 1 in preferintele consumatorilor, achizitionata din magazine, generand aproape 78% din vanzarile din zona de vending de bauturi calde.

Europa este liderul mondial in materie de import de cafea, cele mai mari importatoare fiind Danemarca 8,6 kg/capita, Germania (6,4 kg/capita) și Italia (5,6 kg/capita). Cel mai mic consum anual de cafea se inregistreaza in Slovacia, cu 2,2 kg/cap de locuitor, si Ungaria, cu 1,5 kg/cap de locuitor.

In ceea ce priveste piata cafelei in Romania, in 2014 aceasta a ajuns la valoarea de 420 de milioane de euro, consumul mediu anual de cafea pe cap de locuitor situandu-se la 2,3 kg. Consumul anual de cafea in Romania a crescut cu o rata anuala de 9% in perioada 2000-2009, pe fondul cresterii economice inregistrate. Apoi, in intervalul 2009-2011, piata cafelei s-a contractat cu 8%, dupa care s-a mentinut la un nivel relativ constant, pe fundalul unei crestere generale a preturilor, neacompaniate de o crestere a puterii de cumparare.

Cafeaua este prezenta pe piata sub doua forme: cafea arabica si cafea robusta. Cele mai multe tipuri de cafea prajita si macinata disponibile reprezinta un blend de diferite proportii dintre cele doua. Cafeaua robusta este cunoscuta pentru intensitate si tarie, pe cand arabica este recunoscuta prin aroma ei. In 2009, Brazilia a fost principalul producator de cafea verde, urmat de Vietnam, Indonezia, Columbia si Etiopia. Arabica este cultivata in America de Sud, estul Africii, Arabia si Asia, iar robusta este cultivata in Africa centrala si de vest, in sud-estul Asiei si intr-o parte a Braziliei.

Cafeaua cultivata in diferite tari din lume se diferentiaza prin aroma, savoare, consistenta si aciditate, factori care tin de solul si clima regiunii geografice specifice. Aceste caracteristici ale gustului tin insa si de varietatea de cafea cultivata si de metodele de procesare.

Despre Nordexim Coffee Services

In prezent, in Romania, oferta de automate este foarte variata, Nordexim Coffee Services oferind, prin cele 20 de reprezentante din toata tara, solutii complete de vending de bauturi calde, bauturi racoritoare si snacks-uri. In ceea ce priveste oferta de aparate vending de cafea, ea poate fi sub forma de capsule, cafea instant sau cafea boabe, produse de Lavazza sau sub brandul propriu Nordexim, „My Coffee”, un blend de cafea arabica si robusta, de intensitate medie.

Realitatea legata de cersetori

Inainte de toate, tin sa mentionez ca cei care nu au vazut filmul “Filantropica” trebuie sa intre imediat pe net si sa-l vizioneze neaparat. Este un film romanesc de exceptie, in opinia mea, care prezinta povestea cersetoriei in Romania si cum functioneaza scamatoriile de genul pe meleagurile autohtone, mai precis in Capitala. Oricum, subiectul pe care vreau sa-l dezbat este altul. Exista, din pacate, un numar alarmant de mare de cersetori in tara noastra. Oameni care au ajuns sa nu aiba o casa, copii pe care parintii i-au abandonat la nastere si care au crescut in orfelinate..sau pe strazi.

Marea majoritate a oamenilor simt mila fata de aceste persoane, dar oare chiar ii ajutam daca le dam bani? Am observat, spre exemplu, ca multi dintre acesti cersetori sunt destul de falsi. Prin asta vreau sa spun ca ei sunt dispusi sa spuna unele dintre cele mai grave lucruri doar ca sa te induri sa le dai un ban “de paine.” Spre exemplu, in orasul in care am crescut era un batran care cersea pe un pod zicand ca are un picior rupt de la genunchi in jos. Si sincer, chiar asa parea, motiv pentru care treaba asta i-a mers o groaza de vreme. Pana intr-o zi cand am observat ca el de fapt doar isi ascundea piciorul foarte bine intre hainele largi si facea sa para ca nu are unul. Ce parere sa am despre un om de genul asta? Ca are un caracter deplorabil. La fel ca, in alt caz, un tanar de vreo 20 de ani sanatos tun si bine facut care cersea in fata bisericii. Hai, sa zicem, ii inteleg pe cei bolnavi, pe cei batrani, sau pe cei batrani si bolnavi. Dar ce avea omul asta de -ar fi putut sa faca o munca cinstita pentru a castiga bani? Stiu de oameni cu handicapuri mintale sau chiar la unul dintre membre care cel putin matura strazile si in schimb li se ofera un loc unde sa stea, deci de ce un tanar sanatos n-ar face macar atat?

Aparentele inseala de foarte multe ori cand vine vorba de oamenii de genul asta. Si mai sunt multe cazuri. Multi dintre batranii care se vaita ca n-au bani de paine dau fuga la crama sau sa-si ia tigari cum primesc sau strang cativa lei. Si mai exista si cea mai grava situatie, cazul in care oamenii sunt organizati in retele si pusi sa cerseasca. De aceea am recomandat filmul Filantropica. In cazuri de genul, cel mai bine este sa cumperi mancare si sa oferi direct mancarea omului respectiv, nu bani. Si asta e cel mai bine in general. Daca persoana respectiva chiar are nevoie de ajutor, iti va ramane recunoscatoare cu adevarat.