3D Activ sau 3D Pasiv, care tehnologie e mai buna si mai eficienta

Moda televizoarelor 3D a ajuns si in Romania de ani buni. Un simplu LED sau o plasma se poate transforma in cel mai bun dispozitiv de privit un film in 3D fie cu ajutorul unor ochelari, fie fara ei, gratie incorporarii tehnologiei din ochelari in ecranul televizorului. Chiar daca e activa sau pasiva, tehnologia 3D foloseste un principiu simplu: exista doua perspective ale imaginii si sunt afisare simultan pe ecran.

Cu ochelarii 3D, imaginile suprapuse sunt separate pe fiecare ochi pentru a crea o imagine complexa si compacta. Imaginile nu sunt afisate identic si sunt defalcate, pe orizontala. Creierul proceseaza rapid suprapunerea si rezulta o vedere in 3D. 3D Activ se foloseste mai ales cu ochelari 3D, cu niste mini-ecrane LCD care se inchid la culoare pana cand se opacizeaza complet. Televizorul afiseaza imediat imaginile complete la un ochi si la altul de sute de ori pe secunda pentru fiecare ochi, procesul fiind cunoscut ca flicker. El este sincronizat intre televizor si ochelari, asa ca atunci cand imaginea de pe ochiul stang este afisata, pe ochiul drept exista opacitate si invers. Rezolutia este mereu Full HD in 3D vision activ, rata de refresh nu influenteaza calitatea imaginii, display-ul si imaginile afisate acolo par mai clare. La randul lui, 3D-ul pasiv functioneaza pe baza de filtru polarizat, proces pasiv intalnit mai ales in cinematografe. Spre deosebire de activ, in pasiv avem simultan doua imagini pe ecran, filtrul polarizat blocand liniile alternative pentru fiecare ochi.

La ochelarii 3D pentru asa ceva nu exista acumulatori, ci doar lentile polarizate. Rata de refresh influenteaza tehnologia pasiva in 3D si trebuie sa fie cat mai mare, numarul de linii trimise catre lentile pe verticala fiind impartit intre ambele lentile. Intra si vezi aici ce modele de televizoare moderne sunt la moda si care sunt cele mai ieftine si mai bune pentru locuinta ta.

V-ati saturat de aceeasi mancare monotona? Comandati mancare libaneza

Ce punem zi de zi pe masa nu e mereu cea mai sanatoasa varianta. In fiecare dintre alimentele banale pe care le consumam se ascund conservanti si amelioratori de care nici macar nu am auzit, asa ca trebuie sa fim mereu atenti ce alegem sa mancam si mai ales cum preparam ingredientele pe care le luam dintr-un supermarket. Decat sa va chinuiti si sa faceti un meniu care sa nu fie pe placul tuturor, mai bine apelati la mezze.ro, mancare libaneza cu livrare la domiciul.

Cu preparate extraordinare si gusturi care pot satisface chiar si cel mai mare gurmand, mezze.ro va pune la dispozitie tipuri variate de meniuri si feluri de mancare pe care le puteti asorta cu cele mai bune salate si cu deserturi excelente, preparate doar din ingrediente de calitate si sanatoase. Nu mai e nevoie sa va spunem ca bucataria libaneza, si orice fel de mancare libaneza, este printre cele mai sanatoase, avand preparate bazate pe multe legume proaspete, ulei de masline, carne slaba si metode de gatire cat mai simple pentru a se pastra intacte toate aromele si gusturile. Ingredientele traditionale se regasesc in aperitivele calde si reci, carnea merge de minune facuta la gratar si cu sosuri sau garnituri fresh, cu multe vitamine. Daca doriti puteti comanda sandvisuri delicioase cu legume, carne, condimente, muraturi, satioase si cu niste arome deosebite, numai bune pentru o gustare pe fuga. Nu puteti rata nici supele pline de legume si preparate dupa retete traditionale, cu mirodenii care va vor face sa le mancati pe nerasuflate, dar nici deserturile cu apa de trandafir sau caimac, miere si fistic, ori deliciosul orez cu lapte si alte preparate interesante pe care le puteti descoperi la mezze.ro.

Incercati si dvs. un meniu complet libanez si veti simti diferenta de gust, aroma, beneficiind si de vitamine si minerale furnizate de legumele proaspete si fructele zemoase care de abia asteapta sa fie gustate in orice moment al zilei.

Scorurile de la testele de IQ nu masoara inteligenta

Scorurile IQ reprezinta un standard oficial si universal pentru inteligenta. Toti stim ca acei indivizi care poseda un IQ de 175 sunt genii. De asemenea, stim ca un om cu IQ 65 e cam prostut. Cel putin asa credeam pana acum. In realitatea, testele IQ masoara mai mult decat inteligenta noastra. Masoara cat de motivat este cineva sa treaca testul. Cei care vor sa faca testul bine obtin si un IQ mare. Ca sa ai IQ mare la teste trebuie sa fii si inteligent, si determinat. Ca sa ai un scor mic nu trebuie decat sa nu fii motivat. Daca un individ cu IQ 180 este clar un geniu, cel cu IQ 65 s-ar putea sa fie tot un geniu, dar unul foarte lenes. In alte serii de teste, cercetatorii de la Universitatea din Pennsylvania au reusit sa motive niste oameni care nu pareau asa de inteligenti si sa-i determine sa obtina scoruri astronomice si un IQ nesperat de mare. Asadar, IQ-ul masoara cate de mult iti pasa sau nu de ce faci la test.

Cele mai bune achizitii pentru masini

Toti soferii sunt constienti ca atunci cand vine iarna, daca au un autovehicul ce nu e tocmai nou, si nu are toate dotarile, trebuie sa faca investitii destul de mari pentru a fi in siguranta pe drumurile din Romania si nu numai. O astfel de investitie de iarna este reprezentata de anvelope, pe care numai si numai conducatorii de masini au libera alegere sa le achizitioneze in functie de buget, de preferinte si de conditiile cerute de masina cat si de drumurile pe care le strabate zilnic sau periodic.

De exemplu, daca ai nevoie de anvelope pentru drumuri lungi si mergi zilnic cu masina cel putin patru - cinci ore, atunci indicat este sa faci o investitie pe masura pentru anvelope noi, avand in vedere ca acestea iti vor fi de mare ajutor. Atunci cand achizitionezi insa anvelope pentru masina trebuie sa ai in vedere si unele lucruri precum: tipul masinii, nevoile sale, capacitatea sa, latimea anvelopei in milimetri, raportul dintre inaltimea sectiunii transversale a anvelopei si latimea acesteia, de exemplu 65 inseamna ca inaltimea reprezinta 65% din latimea anvelopei. (65% din 245), radialul adica constructia radiala a carcasei anvelopei, diametrul cercului interior in incho, indice de greutate.

Aceste lucruri trebuie stiute neaparat atunci cand doresti sa iei anvelope noi insa in momentul in care doresti sa achizitionezi anvelope la mana a doua, experienta in domeniu trebuie sa fie mai mare si cam necesara pentru a nu face o achizitie de prisos. Trebuie avut in vedere mai ales indicele de greutate care indica sarcina maxima masurata in livre de regula - pe care o poate sustine o anvelopa atunci cand ajunge la presiunea optima de umflare. Sarcina maxima astfel masurata in livre si kilograme este mentionata in doua locuri pe flancul anvelopei. De exemplu, indicele de sarcina de 91 semnifica faptul ca anvelopa poate suporta pana la 615 kg la 2.5b.

Tricourile

Primele tricouri au fost facute pentru fortele navale americane in timpul razboiului spaniolo-american. Erau gandite pentru a fi purtate pe sub uniformele standard. Personalul de pe submarine le purta ca haine de lucru pentru ca se potriveau conditiilor de la bordul masinariilor si le permiteau si miscarea in voie. Peste toate, erau si mai putin „piscatoare” decat lana. Designul a fost adoptat si de armata americana, soldatii primind aceasta vestimentatie foarte usor de intretinut. Cu timpul, mamicile au cumparat tricouri pentru micuti, fiind foarte bune la joaca, usor de spalat si rezisente. Peste ani, tricoul a devenit un accesoriu si un articol vestimentar care a inceput sa aiba propria moda, propriile reguli de purtare. In anii 1950, Tropix Togs a inceput sa foloseasca tricourile in publicitate si a vandut drepturi exclusive celor de la Disney pentru a fi purtate de personaje ca Mickey Mouse. Din 1960, designul s-a diversificat si tricoul a fost introdus si in sport.