Orice problema a calculatorului poate fi rezolvata prin intermediul unei firme de reparatii calculatoare

Bill Gates, omul din spatele Microsoft si Windows, si-a dorit inca din primele clipe in care a vazut potential in PC-ul primitiv pe care-l inventase ca acesta sa existe in viitorul apropiat in orice casa din lume. Desi parea imposibil, astazi, visul lui Gates s-a implinit aproape in totalitate. Cu exceptia zonelor mai sarace, unde situatia economica nu le permite oamenilor sa isi cumpere un calculator sau un laptop, in mai toate companiile si casele oamenilor exista acum cel putin un calculator sau un laptop. Niste masinarii destul de complicate, cu o parte hardware, periferice si o parte software, calculatoarele moderne isi fac treaba de minune.

Au insa o mare problema: se defecteaza poate mai des decat primele PC-uri lansate de Gates intrucat au si mai multe sarcini de indeplinit si sunt supuse unei uzuri fizice si tehnice mult mai mari. Nu comparam ce faceau oamenii cu un PC pe vremuri cu ce se poate realiza acum cu un calculator sau la ce e folosita o statie de lucru. Spre norocul nostru, defectiunile medii si majore se pot repara in firme de reparatii calculatoare, care si-au extins serviciile foarte mult in ultimul timp. Se pot repara calculatoare, servere, laptopuri acasa, exista software de diagnostic avansat, hardware pentru reparat calculatoare cu o precizie uimitoare, specialisti foarte buni care pot „resuscita” sistemul in mai putin de o zi sau chiar cateva ore. Se ofera si servicii de intretinere, mentenanta si reparatii pentru alte echipamente periferice, consilierea poate fi facuta remote, la distanta, prin telefon sau chiar la domiciliul clientului. In reparatii calculatoare sunt incluse reinstalari sisteme de operare, instalari si dezinstalari programe, optimizari si devirusari sau asistenta software. Pe partea de hardware, durata de functionare poate fi prelungita prin monitorizari minutioase si verificarea din timp in timp a parametrilor, output-urilor de la fiecare echipament.

Cand sunt depistate defectiuni, calculatoarele sunt luate in service si reparate imediat. Daca se intampla sa nu se poata repara echipamentul, se primeste consiliere pentru alegerea altuia mai bun si optimizat pentru sarcinile care le va avea de indeplinit.

Moduri nebunesti in care media online ne minte

Proxenetismul prejudecatilor. Vreme de trei ani, studii multiple au aratat ca nici un individ nu este suficient de bun sa reziste la schimbarea credintelor. Incercam sa stam cu capul in nisip si sa intoarcem capul in alta parte pentru a ignora realitatea si a incerca sa o facem sa fie cat mai apropiata de prejudecatile preexistente in mintea noastra. Cei care au credinte puternice tind sa nu tina cont de nici un fel de alta parere si sa ramana blocati intr-o bucla temporala in care doar ei au dreptate.

Obiceiurile de consum media nu fac decat sa ne consolideze pozitiile noastre in raport cu o anumita problema. Multi dintre cei mai conservatori incearca sa nu tina cont de nimic ceea ce nu bate cu ceea ce cred ei, sperand ca la un moment dat toata lumea va fi de acord cu ei. Totusi cele mai ingrijoratoare statistici tin de opiniile divergente. Potrivit unui raport, 52 de procente din cadrul liberarilor si peste 66 procente din randul conservatorilor pretindeau ca toti prietenii lor apropiati impartasesc aceleasi pozitii ideologice cu ei. Aceasta precizare e importanta intr-o lumea in care mai mult de jumatate dintre noi ne luam informatiile de pe Facebook. Se creeaza astfel alta bula in care tot ce auzim ne confirma ceea ce stiam deja. Tot ce nu se inscrie in credintele noastre e ignorat sau distrus cu argumente cu un fundament greu de stabilit. Cursa click-urilor. De ce mai toate surse de incredere vorbesc cam despre aceleasi subiecte si altele foarte importante sunt complet ignorate? Editorii hotarasc ce trebuie si ce nu trebuie sa intre intr-un ziar sau sa se vada la tv, sa se auda la radio, asa ca, daca redactia e de calitate transforma un eveniment banal, uitat, dar important, in ceva extraordinar. Astazi traficul dicteaza aceste decizii, nimic altceva. Daca atrage multe click-uri, ajunge pe prima pagina, e promovat, daca nu atrage click-uri ori nu ajunge, ori ajunge pe la finalul paginii online. Asta inseamna ca media online e si mai selectiva in privinta celor publicate. Asa se ajunge si la situatii bizare ca in 2014 cand lumea credea ca Ebola va distruge lumea.

Toata paranoia a fost declansata de autoritati care dadeau mereu cifre alarmiste. Tot ce e alarmist atrage click-uria, so toate informatiile s-au raspandit imediat, in toate partile. Sub presiunea obtinerii de cat mai multe click-uri, editorii au pus presiune pe redactori sa inventeze stiri numai sa existe trafic mare. Ideea de baza in media online moderna e: publica prima data, ia banii de la publicitari, verifica la final, daca e cazul.