Ce faci daca nu te ajuta sampoanele impotriva matretii?

Pot sa afirm ca, in sfarsit, am scapat si eu de problema matretii, care, la un moment dat, pur si simplu ma dispera, pentru ca este, sincer, foarte neplacut si neestetic. Incercasem o multime de solutii, sincer, incepand cu cele traditionale si terminand cu sampoane scumpe, care, pur si simplu, nu-si faceau efectul sau daca si-l faceau era de scurta durata, astfel, ajunsesem, pur si simplu, in culmea disperarii, cu o multime de sticlute de sampon in baie, dar nici un rezultat incurajator.

Am ajuns sa ma plang unei prietene intr-un din zile si tot de la ea am primit o recomandare sa incerc un sampon Fudge. L-am gasit online, l-am comandat, l-am primit in cateva zile si, desigur, eram nerabdatoare sa-l incerc, deoarece, sincer, eu nu sunt genul care sa cred in minuni. Insa, spre marea mea suprindere, dupa cateva spalari, acest sampon Fudge isi facuse efectul, nu mai era urma de matreata in parul meu. Tocmai de aceea, dragelor, am decis sa impartasesc cu voi despre aceasta placuta si surprinzatoare experienta a mea. Acest Sampon Fudge pe care mi-l comandasem, este un sampon special impotriva matretii, are extract de mentol, mesteacan si ulei din seminte de grapefruit. Se aplica ca orice sampon normal, se maseaza usor scalpul, dupa care se clateste cu apa din abundenta.

Dupa cum ziceam, dupa cateva spalari, la mine isi facuse efectul necesar si nu mai aveam nicio urma de matreata in par. Sincer, nu pot sa-mi explic de ce alte produse si sampoane nu-si facusera efectul, dar va recomand cu el mare drag sa incercati acest sampon Fudge, il puteti comanda online si eu sper sa va fie de folos cum a fost si pentru mine. Cei de la Fudge au o gama intreaga de produse faine, nu ezitati sa incercati din ele.

Ne-am asigurat o viata linistita la casa cu noile sisteme supraveghere moderne

Dupa ce te casatoresti viata la bloc nu prea mai e asa de frumoasa. Spatiul incepe sa iti para prea mic, apar si micutii care au nevoie de loc de joaca si de un mediu cat mai curat, fara poluare fonica si vecini care nu suporta niciun zgomot. In cazul nostru decizia de a avea o casa a noastra a fost luata rapid. Ne-am mutat de la bloc la casa de cativa ani si nu regretam nicio secunda. Insa odata cu mutatul au venit si primele probleme. Siguranta la casa este mult mai greu de asigurat decat la bloc, spatiul de supravegheat este mai mare, hotii sunt mai tentati sa intre in case decat in apartamente.

Asa ca nu am avut incotro si ne-am interesat ce solutii avem ca sa ne ferim de orice pericole. Cea mai buna varianta gasita de noi au fost noile sisteme supraveghere care se puteau extinde atat cat aveai nevoie, usor de montat si cu mai multe camere de supraveghere performante care tineau la distanta orice intrus. Avantajele care ne-au facut sa cumparam sisteme supraveghere pentru casa au fost urmatoarele. In primul rand, ne-a placut ca toate camerele aveau unghi de filmare mare, puteam supraveghea usor zone largi, lentile speciale si posibilitatea de a filma si pe timp de noapte si de a realiza si poze, la nevoie.

In al doilea rand sistemele de supraveghere alese de noi aveau senzori de proximitate asa ca puteau functiona doar atunci cand era cineva in apropiere. Intregul sistem consuma putin, era foarte simplu de montat si de intretinut, camerele aveau protectie speciala si erau din materiale de calitate, zoom-ul optic permitea suprinderea unor detalii importante, led-urile speciale de la fiecare camera permit iluminatul in timpul filmarii pe timp de noapte. In al treilea rand, sistemele de supraveghere puteau fi controlate de la distanta, stocarea imaginilor captate si filmarilor se realiza pe un DVR modern, puteai vedea de pe telefonul mobil ce se intampla acasa in lipsa ta.

Echipa de la firma care ne-a asigurat montajul ne-a invatat cum sa umblam cu sistemul, garantia oferita a fost destul de mare, noi am optat pentru varianta wireless, pentru ca aveam oroare de cabluri care se vad peste tot. De la montare si pana acum nu am avut probleme, totul a functionat impecabil, camerele si-au facut treaba, nu au aparut defectiuni, comunicarea dintre camere a fost foarte buna asa ca siguranta noastra este in continuare garantata de sistemul cumparat.

Dovlecii

Ca si alte plante din aceeasi specie, si dovleacul e derivat din niste plantute micute antice. Toate sunt subscrise genului Cucurbita, cel mai important grup de plante consumat de catre oamenii moderni.

Ca si porumbul, dovleacul a fost domesticit in Americi cu 7.000 de ani in urma. Varietatile antice era micute, aveau coaja foarte amara si foarte putine seminte. La un moment dat au inceput incrucisarile pentru a exista mai multe seminte. Apoi s-a trecut la crearea unor forme diferite, marimi diferite, tipuri de pulpa diferite. Dovlecii vin din America de Nord si nu exista in prezent varietati salbatice.

Cu mult inainte de domesticire, cu vreo 14.000 de ani in urma oamenii au ajuns pe continent si nu prea au gasit nimic care sa semene cu vreun dovleac. Plantele erau bogate pe vremuri in cucurbitacine, cel mai amar grup de compusi cunoscut de stiinta. Oamenii au folosit aceste plante ca si containere, pentru ca mai apoi sa le foloseasca si pentru diverse preparate.