Pasi importanti de urmat in crearea unui magazine online de succes

Intr-o epoca in care Internetul este cel mai simplu si mai comod mediu in care iti poti dezvolta o afacere si unde te poti promova, tot mai multe firme opteaza pentru creare magazine online sub indrumarea unei companii specializate in acest domeniu, cum e si Concept24. Avantajele unui magazin online tin in primul rand de lipsa chiriei, de resurse financiare mai putine pentru intretinerea proiectului, de rapiditatea propagarii informatiilor, de eficienta promovarii si de targetarea mai buna a clientilor cu ajutorul instrumentelor online puse la dispozitie de Google.

Crearea unui magazin online incepe intotdeauna cu un plan de afacere bine pus la punct, cu analiza pietei si indentificarea nisei, publicului tinta, cu un design web excelent si cu o planificare de marketing coerenta. Dupa ce ati stabilit clar publicul tinta si nisa pe care va veti axa trebuie sa va ganditi serios la ce veti promova, ce servicii si produse, sa gasiti prin ce se diferentiaza de altele si sa construiti in jurul lor un intreg website functional si actualizat. Magazinul online va fi gazduit de o firma de hosting, asa ca trebuie sa va ganditi la un nume de domeniu scurt, hostingul sa fie rapid si sa rezolve imediat orice probleme tehnice aparute, site-ul sa fie mereu online.

Un magazin online performant va fi usor de navigat, va avea multe posibilitati de navigare in interiorul site-ului, designul va fi user friendly, vor exista variante optimizate pentru tableta si mobil. De asemenea, cand vorbim de creare magazin online ar fi bine sa apelam si la firme consultanta de specialitate in e-commerce, care stiu exact ce iti trebuie sa vinzi rapid online, care vor optimiza SEO intreg site-ul si iti vor furniza rapoarte permanente.

La finalul proiectarii intregului site si a procesului de optimizare pentru motoarele de cautare, firma angajata sa se ocupe de magazinul online si buna lui functionare va incepe sa gandeasca campanii Google AdWords, de promovare pe diverse canale media, campanii Facebook, pentru ca serviciile si produsele sa ajunga in atentia publicului tinta stabilit anterior. In acest fel veti obtine un site functional non-stop, accesat mereu doar de cei din publicul tinta si cu o prezenta in online ce va va asigura vanzari si profit.

No comments:

Post a Comment