Montarea unor camere supraveghere exterior, mai utila decat ati fi crezut

Un sistem de camere supraveghere exterior performant, care sa va garanteze siguranta si protectia permanenta este o necesitate in ziua de astazi. De ce? Pentru ca infractorii sunt din ce in ce mai inventivi, proprietatile sunt vizate mereu de cei care si-au facut un obicei de a obtine foloase necuvenite in urma infractiunilor.

Camerele de supraveghere sunt deosebit de utile atunci cand vreti sa obtineti o dovada palpabila care poate fi folosita si ca proba intr-un proces. Orice se intampla pe proprietate, in jurul casei, este inregistrat audio si video, putandu-se observa orice miscare sau incercare de intrare in locuinta sau de vandalizare. Instalarea unui sistem de Camere supraveghere exterior este si o modalitate excelenta de a descuraja pe cei care si-au pus in gand sa va faca rau intr-un fel sau altul.

Daca un hot care si-a pus in cap sa va sparga casa vede camerele de supraveghere montate va da inapoi si va renunta sa va intre in casa de teama ca va fi inregistrat si depistat imediat. Se mai folosesc in paralel cu camerele de supraveghere reale si unele false, pentru a crea impresia unui sistem de protectie foarte bine pus la punct, cu toate zonele din jurul casei sau din casa protejate non-stop. Pentru cei care au o afacere, montarea de camere supraveghere exterior se poate dovedi utila atunci cand se suspecteaza furtul sau incercarea de a fura in repetate randuri. Ca si in cazul hotilor, cei care fura vor renunta la actiunea lor odata ce vor vedea camerele de supraveghere. Camerele de supraveghere sunt foarte bune si daca se doreste motivarea angajatilor si prinderea celor care „trag chiulul” si fac orice numai sa nu munceasca si sa ia bani degeaba.

Ganditi-va doar cum ati reactiona dvs. in calitate de angajat daca aveti cateva camere care stau mereu „cu ochii” pe dvs. si se mai si misca din cand in cand pentru a urmari anumite activitati. Cu siguranta va veti face treaba cat mai bine pentru a nu ajunge in biroul directorului.

Tineretea noastra

Esti tanar. Ai terminat facultatea cu note bune. Esti la Master acum. Ai o viata sociala implinita. Ai familia aproape si pe cel iubit si mai aproape. Dar totusi, iti lipseste ceva. Ce anume?! Pana nu demult, problema asta era departe. Ai tot ce vrei, dar iti lipseste, totusi, ceva. Acel ceva e un loc de munca bine-platit, interesant, sa corespunda drumului pe care l-ai ales cand ai plecat la facultate, care e ravnit de multi si care sa iti placa. Se spune din batrani ca “munca facuta cu placere te scuteste de toate greutatile ei”. Dar realitatea te izbeste in fata si te tranteste la pamant, chiar atunci cand credeai ca le ai pe toate. Incepi sa te confrunti cu refuzurile, dezamagirile, devii stresat, nesigur in fortele proprii si neincrezator in oricine spune ca iti ofera o oportunitate.

Teoria pe care ai auzit-o in bancile scolii are doar o vaga asemanare cu practica din campul dur al muncii. Dar indiferent de cate ori este respins, nu ai de ales decat sa continui. Ai citit articole peste articole despre cum sa arate un CV care sa placa angajatorilor sau cum sa te comporti la un interviu. Te-ai apucat de munca voluntara la diverse organizatii. Oriunde mergi casti urechile si deschizi ochii larg pentru ca nu stii de unde se poate ivi o oportunitate. Te-ai dus la targuri de cariera. Te-ai inscris la diverse workshopuri la care participa angajatori de top. In mai putine cuvinte, faci cam tot ce iti trece prin cap sa iti creezi un drum stralucit. Te intrebi adesea daca esti pe drumul cel bun. Este oare meseria asta cea pe care o vrei? Oare procedezi bine ca vrei sa fii cinsit si sa muncesti cu adevarat, fara pile si interventii? Chiar poti sa reuseti in Romania lui 2015? Cand oare o sa treaca tot stresul acesta? Oare mai trebuie sa te stresezi? Toti prietenii tai si cei din familie muncesc. Tu cauti si cauti si te simti inutil. Ba mai mult, respectul pentru persoana ta a trecut pe minus. Chiar daca, pe acolo pe undeva, intr-un colt al mintii tale, iti amintesti ca odata ce aveai un obiectiv faceai orice si pana la urma erai cu fruntea sus si mandru. Cand o sa ai o concluzie, nu poate sa iti spuna nimeni.

Poate maine, poate niciodata. Important e sa te gandesti ca esti tanar. Tu, cel tanar, trebuie sa investeti in tine, in primul rand. De la bun inceput, invata pentru tine, nu pentru note. Invata respectul si responsabilitatea. Cauta surse de energie in lucruri care iti plac si etc. etc. etc. Nu exista o reteta a succesului. Fiecare isi aduna propriile ingrediente, le amesteca si mai adauga altele si tot asa, pana cand cineva o sa guste si o sa decida ca ii place produsul tau. Asa ca, pana atunci, bucura-te ca esti tanar si ca oportunitatile exista, chiar daca sunt mici.

Scumpa sau ieftina? Cum trebuie sa fie o lada frigorifica de calitate?

Ne place sau nu, orice costa. De la aparatele electrocasnice la produsele de igiena si hainele de pe noi, toate ajung in posesia noastra in urma unui schimb, unei cheltuieli mici sau mari. Daca haine sau articole de igiena ne cumparam mai des, produsele electronice utile in gospodarie, precum aparate frigorifice sau masini de spalat, ni le permitem doar din cand in cand. Motivul? Pretul si gradul de uzura scazut al acestui tip de articole vandute in mai toate magazinele online sau offline.

Sa ne gandim doar la o lada frigorifica, poate cel mai cautat tip de congelator puternic de pe piata, ori la una auto numai buna pentru voiaj sau camping. Daca stim exact in ce sa investim si alegem una care sa fie incapatoare, cu functii cat mai multe si inteligente, si sa nu coste nici o avere, undeva la opt sau noua milioane, putem sa ne declaram fericiti si sa o folosim vreme de 6 sau 7 ani. Totusi, sunt si niste dezavantaje. Pretul mic inseamna lipsa unor particularitati, o autonomie de functionare scazuta si consum mai mare de energie electrica. Doar un exemplu, o lada frigorifica de la rombiz.ro, marca Arctic, pe care o puteti achizitiona la doar 890 lei are volum de 136de litri, sistem dezghetare manual, dar clasa energetica este A+, ceea ce inseamna ca va asteptati la peste 170 de kwh pe an si la o capacitate de congelare de 7 kg intr-o zi. Desigur, va puteti face treaba cu ea fara probleme, congeleaza perfect, are autonomie de functionare fara curent cateva ore, dar calitatea ei nu are cum sa fie comparata de pilda cu lada Electrolux No frost, cu functie congelare rapida. Dupa cum ii spune si numele, o astfel de lada permite congelarea in timp record a alimentelor perisabile, are un volum total de 230 de litri, ceea ce inseamna ca puteti congela o cantitate de aproape doua ori mai mare de alimente. In plus, are si sistem de dezghetare automat, capacitatea de congelare in 24 de ore este de 15kg, are si afisaj LCD pentru control total, iar consumul de energie electrica este sensibil mai mic decat in cazul unui congelator normal, chiar daca discutam tot de clasa energetica A+.

In general, mai scump inseamna mai rezistent si mai bun, mai eficient, dupa cum am vazut din exemplele anterioare, asa ca lazile frigorifice ar trebui sa fie undeva la mijloc, nici prea scumpe, nici prea ieftine pentru ca raportul calitate - pret sa fie unul optim.

E ok sa nu fii perfect

Am invatat de-a lungul timpului ca e ok sa gresesti, ca e ok sa nu iti iasa totul asa cum ti-ai propus si ca e ok sa nu fii perfect. Pentru ca viata e scurta si trebuie sa mai lasam lucrurile sa treaca si fara sa ne stresam si sa ne batem capul atat de mult. In fiecare zi ne propunem o gramada de lucruri, incercam sa facem loc pe o agenda imaginara si jobului, si copiilor, si cumparaturilor, si timpului petrecut cu prietenii, si proiectelor personale sau legate de serviciu. Tindem sa ne supra-aglomeram si sa ne supraincarcam programul cu o multime de lucruri care ne cer intotdeauna perfectiunea.

Mereu avem nevoie sa fim parintele perfect, angajatul perfect, prietenul ideal care reuseste mereu sa mentina legatura cu cei care conteaza. Niciodata nu ne gandim sa ne stabilim prioritati si sa nu cautam intotdeuna perfectiunea in tot ce facem, pentru ca in goana si stradania de a fi perfecti in toate cele nu vom reusi cu siguranta sa fim perfecti nici macar intr-un singur domeniu. Nu stiu sigur despre altii, dar eu stiu clar ca am pe frigider tot soiul de liste si listute cu ceea ce am de facut intr-o zi pentru ca ziua aceea sa poata fi numita o zi perfecta. Duc copilul mare la gradi, vin acasa, fac de mancare pentru copilul mic, lucrez minim 2 ore, culc copilul mic, fug sa iau copilul mare de la gradi, fac de mancare pentru copilu’ mare si copilu’ mic (evident meniuri diferite), culc copiii (slava Domnului, ambii la aceeasi ora), mai lucrez minim 2 ore, fac de mancare pentru seara in familie, culc copiii de seara si petrecem seara in doi.

Apoi, minim de doua ori pe saptamana iesim sa ne vedem cu prietenii si tot de doua ori pe saptamana imi propun sa ajung la sala… cam asta ar fi, desi sigur ca nu reusesc mereu sa ma tin de program. Asta ma face mai putin perfecta, sau face o zi sa fie mai putin buna…?