Scumpa sau ieftina? Cum trebuie sa fie o lada frigorifica de calitate?

Ne place sau nu, orice costa. De la aparatele electrocasnice la produsele de igiena si hainele de pe noi, toate ajung in posesia noastra in urma unui schimb, unei cheltuieli mici sau mari. Daca haine sau articole de igiena ne cumparam mai des, produsele electronice utile in gospodarie, precum aparate frigorifice sau masini de spalat, ni le permitem doar din cand in cand. Motivul? Pretul si gradul de uzura scazut al acestui tip de articole vandute in mai toate magazinele online sau offline.

Sa ne gandim doar la o lada frigorifica, poate cel mai cautat tip de congelator puternic de pe piata, ori la una auto numai buna pentru voiaj sau camping. Daca stim exact in ce sa investim si alegem una care sa fie incapatoare, cu functii cat mai multe si inteligente, si sa nu coste nici o avere, undeva la opt sau noua milioane, putem sa ne declaram fericiti si sa o folosim vreme de 6 sau 7 ani. Totusi, sunt si niste dezavantaje. Pretul mic inseamna lipsa unor particularitati, o autonomie de functionare scazuta si consum mai mare de energie electrica. Doar un exemplu, o lada frigorifica de la rombiz.ro, marca Arctic, pe care o puteti achizitiona la doar 890 lei are volum de 136de litri, sistem dezghetare manual, dar clasa energetica este A+, ceea ce inseamna ca va asteptati la peste 170 de kwh pe an si la o capacitate de congelare de 7 kg intr-o zi. Desigur, va puteti face treaba cu ea fara probleme, congeleaza perfect, are autonomie de functionare fara curent cateva ore, dar calitatea ei nu are cum sa fie comparata de pilda cu lada Electrolux No frost, cu functie congelare rapida. Dupa cum ii spune si numele, o astfel de lada permite congelarea in timp record a alimentelor perisabile, are un volum total de 230 de litri, ceea ce inseamna ca puteti congela o cantitate de aproape doua ori mai mare de alimente. In plus, are si sistem de dezghetare automat, capacitatea de congelare in 24 de ore este de 15kg, are si afisaj LCD pentru control total, iar consumul de energie electrica este sensibil mai mic decat in cazul unui congelator normal, chiar daca discutam tot de clasa energetica A+.

In general, mai scump inseamna mai rezistent si mai bun, mai eficient, dupa cum am vazut din exemplele anterioare, asa ca lazile frigorifice ar trebui sa fie undeva la mijloc, nici prea scumpe, nici prea ieftine pentru ca raportul calitate - pret sa fie unul optim.

No comments:

Post a Comment