Cele mai bune achizitii pentru masini

Toti soferii sunt constienti ca atunci cand vine iarna, daca au un autovehicul ce nu e tocmai nou, si nu are toate dotarile, trebuie sa faca investitii destul de mari pentru a fi in siguranta pe drumurile din Romania si nu numai. O astfel de investitie de iarna este reprezentata de anvelope, pe care numai si numai conducatorii de masini au libera alegere sa le achizitioneze in functie de buget, de preferinte si de conditiile cerute de masina cat si de drumurile pe care le strabate zilnic sau periodic.

De exemplu, daca ai nevoie de anvelope pentru drumuri lungi si mergi zilnic cu masina cel putin patru - cinci ore, atunci indicat este sa faci o investitie pe masura pentru anvelope noi, avand in vedere ca acestea iti vor fi de mare ajutor. Atunci cand achizitionezi insa anvelope pentru masina trebuie sa ai in vedere si unele lucruri precum: tipul masinii, nevoile sale, capacitatea sa, latimea anvelopei in milimetri, raportul dintre inaltimea sectiunii transversale a anvelopei si latimea acesteia, de exemplu 65 inseamna ca inaltimea reprezinta 65% din latimea anvelopei. (65% din 245), radialul adica constructia radiala a carcasei anvelopei, diametrul cercului interior in incho, indice de greutate.

Aceste lucruri trebuie stiute neaparat atunci cand doresti sa iei anvelope noi insa in momentul in care doresti sa achizitionezi anvelope la mana a doua, experienta in domeniu trebuie sa fie mai mare si cam necesara pentru a nu face o achizitie de prisos. Trebuie avut in vedere mai ales indicele de greutate care indica sarcina maxima masurata in livre de regula - pe care o poate sustine o anvelopa atunci cand ajunge la presiunea optima de umflare. Sarcina maxima astfel masurata in livre si kilograme este mentionata in doua locuri pe flancul anvelopei. De exemplu, indicele de sarcina de 91 semnifica faptul ca anvelopa poate suporta pana la 615 kg la 2.5b.

No comments:

Post a Comment