Stilul de viata tot mai alert si regimul alimentar nu tocmai sanatos pe care suntem nevoiti sa-l adoptam zi de zi ne obliga sa avem pregatite mereu alternative sanatoase. Nu este suficient sa mancam doar fructe si legume, desi acestea ne pot suplini necesarul de minerale si de vitamine. Un meniu complet, care imbina proteinele cu vitaminele si cu produsele foarte sanatoase este de dorit in conditiile in care multe dintre preparatele pe care le consumam sunt prea procesate.
Bucataria libaneza este perfecta daca va doriti sa incepeti un stil de viata sanatos si echilibrat. Imbinand perfect bucataria mediteraneena cu cea arabeasca, bucataria libaneza este printre cele mai sanatoase din lume. De ce? Pentru ca avem foarte multe fructe si legume, carne slaba, carne rosie prea putina, ierburi aromatice si condimente de tot felul, de la menta sau patrunjel la scortisoara si enibahar. Toate ingredientele utilizate la prepararea de mancare libaneza sunt proaspete, mixurile realizate sunt intotdeauna bine tolerate de organism, pestele proaspat si fructele de mare fiind vedetele oricarui preparat pentru felul principal. Alaturi de carnea de pasare se mai utilizeaza usturoi, ulei de masline, mancarea este foarte aromata, usor de digerat, robusta. Pe masa oricarui libanez veti gasi mancare libaneza care imbina armonios salatele cu aperitivele reci, calde, supele si gratarele suculente, dar si garniturile excelente.
Sandvisurile si deserturile obtinute din ingrediente naturale si putin procesate termic, bauturile pe baza de legume si fructe si cateva condimente esentiale, toate sunt caracteristice bucatariei libaneze moderne. Mancarea se prepara pe loc, ingredientele traditionale sunt aduse din liban si sunt de calitate, niciodata gustul nu va fi alterat de vreo aroma prea puternica, exista un balans perfect. Avantajele bucatariei libaneze tin de rapiditatea prepararii mancarurilor, de gustul si aromele exceptionale, dar si de prospetimea ingredientelor si modul deosebit de a combina diverse arome si mirosuri.
No comments:
Post a Comment