Marea problema a preparatelor si a ingredientelor este ca nu rezista prea mult in frigider, la temperaturi obisnuite, mai ales daca trecerea de la temperatura ambientala la cea standard din frigider e destul de lenta. Pentru a evita stricarea lor si aparitia bacteriilor care ne pot imbolnavi, toate produsele perisabile si cele care au nevoie de conditii speciale pot fi depozitate intr-un abatitor. Coboratoarele rapide de temperatura asigura o depozitare in conditii standard pentru fiecare dintre ingredientele sau produsele introduse in ele, astfel ca se poate prelungi timpul de pastrare a acestora cu pana la cinci sau sase zile. Temperatura poate cobori rapid in decurs de 90 de minute de la 90 grade Celsius la +3 grade Celsius sau chiar pana la -18 grade Celsius.
Fiecare abatitor este realizat din otel inoxidabil, toate colturile interne sunt rotunjite, se igienizeaza rapid si usor, izolatia din poliuretan injectat, la anumite modele, fiind potrivita pentru pastrarea constanta a temperaturii din interior. Balamalele cu autoinchidere si garniturile magnetice asigura etanseizarea perfecta, controlul abatitorului se realizeaza prin intermediul panoului de control electronic, toate informatiile fiind preluate de la sonda de temperatura PTC. Racirea se realizeaza in sistem ventilat, in vreme ce unitatea de condensare este tropikalizata. Printre functiile unui abatitor se numara si cea de degivrare automata, condensare automata a apei. Avantajele abatitorului tin de optimizarea foarte buna a timpilor din bucatarie, de lipsa pierderii in greutate a produselor, de utilizarea sa in gelaterie, cofetarie, patiserie, gastronomie.
Caracteristicile mancarii sunt pastrate, aromele la fel, proprietatile nutritive sau organoleptice neavand de suferit. Spre deosebire de congelarea obisnuita, intr-un abatitor apar micro-cristalele de gheata care nu afecteaza proprietatile nutritionale ale produselor-se pastreaza chiar si cateva saptamani sau chiar luni. Alaturi de eficienta si intretinere simpla, achizitionarea abatitoarelor va poate scuti si de cheltuieli in plus cu alte ingrediente, pentru inlocuirea celor deteriorate, dar si de eventuale reclamatii primite de la clienti.
No comments:
Post a Comment