Piata locurilor de munca „ascunsa” iti poate da cel mai bun loc de munca

Exista o piata a locurilor de munca ascunsa pe care cei care cauta locuri de munca nu o stiu. Piata locurilor de munca vizibile este doar varful aisbergului si asta deoarece foarte multe locuri de munca nu sunt facute publice. Greseala pe care o fac toti cei care termina o facultate si cauta loc de munca este sa se ia dupa ceilalti si sa faca si ei ce vad la ei, sa copieze comportamentul care de multe ori e gresit.

In acest fel, fara sa vrea, intra in competitie pentru loc de munca cu enorm de multe persoane, in contextul in care locurile de munca sunt din ce in ce mai putine si mai proaste. De regula, cele mai proaste metode de a cauta un loc de munca decent tin de aplicarea in nestire la locurile de munca postate pe site-urile de recrutare online, intrarea in legatura cu agentii de recrutare care nu au nicio treaba cu piata locurilor de munca si cu ceea ce se cere la acel moment sau participarea la targuri de cariera. Da, trebuie sa treci si prin aceste etape, insa nu trebuie sa le aloci prea mult timp pentru ca nu rezolvi nimic practic. Mai bine incerci sa gasesti un om din interior care sa-ti vanda ponturi si sa iti spuna ce locuri de munca exista in interior si de care nu stie nimeni. Sunt doua tipuri de loc de munca ce nu vor fi facute publice niciodata-cele despre care stie doar angajatorul si cele care sunt facute pentru persoana potrivita, dar nu exista nicio oferta care sa le integreze.

Ca sa le gasesti pe cele care sunt doar „in interior” trebuie sa te interesezi, sa te documentezi, sa te imprietenesti cu membri ai personalului, sa dai telefoane si sa trimiti CV-uri la departamentele care te intereseaza, sa le spui exact ce poti face pentru ei, pentru postul pe care-l vizezi si despre care stii foarte bine ce presupune. O alta abordare foarte interesanta este si sa-ti faci tu singur job-ul de care companiile sa aiba nevoie, sa identifici exact ce probleme au si sa te oferi sa le rezolvi intr-o maniera cat mai creativa. Important e sa fii proactiv si sa mergi la tinta la companiile si locurile de munca de care chiar esti interesat.

No comments:

Post a Comment