Cum poti sa devii o femeie stilata

Un lucru e cert in lumea reala: stilul nu se cumpara. Adica fie te nasti cu gust, fie il dezvolti pe parcurs. Toate minciunile despre cum sa iti schimbi look-ul, despre cum sa nu mai arati ca o maimuta obosita cu botul unui fund de babuin in loc de buze si despre cum hainele scumpe te fac sa arati mai bine, raman la stadiul de povesti. Lucrurile sunt simple atunci cand gandesti simplu.

Lucrurile sunt cu stil atunci cand le faci pentru ca simti nevoia sa le faci si nu pentru ca te fortezi, pentru ca asta e trendul si pentru ca e obligatoriu sa arati ceva lumii. Nu toate femeile au stil, oricat de mult s-ar chinui si as putea sa mentionez vreo cateva, de exemplu o blogerita care se tot vrea “fashionista” dar mie mi se pare o mica maimutica care mai incearca si sa scrie pe deasupra dar nici macar regulile gramaticii romane nu le stapaneste bine. Isi toarna poze zilnic cu ea in zdrentele pe care le creeaza si pe care le numeste arta, asteptand comenturi de la simpatizanti. Aceasta maimutica wanna be artist se numeste Ribana Diana sau ceva de genul, un personaj care chiar ar fi simpatic daca ea personal nu ar constitui singura sursa de publicitate a propriei imagini. Adica e putin cam patetic si dinc ate stiu eu - adevaratii artisti isi respecta munca neexpunand-o in forme tot mai bizare si egocentrice. Trecand peste aceste remarci pe care mi-as dori din suflet sa i le transmit don’soarei “wanna be fashionista” fata in fata, incercam sa vorbim despre femeile cu stil si despre cum se nasc acestea si nu devin pe parcurs. Stilul in viata cunoaste trei directii.

IN primul rand, trebuie sa te cunosti foarte bine si sa te accepti asa cum esti, sa te admiri insa nu sa te idolatrizezi, sa fii multumita si impacata cu forma pe care ai imbracat- de la natura.
IN al doilea rand, stilul are o solutie clara: simplitatea
IN al treilea rand trebuie sa fim constienti de faptul ca uitandu-ne in reviste si copiind modele sau mai stiu eu ce vedete, nu ne face femei cu stil ci ne face femei cu stilul altora. Stilul este pur si simplu TU!. Asadar ca sa exemplificam in pasi mai clari ce inseamna sau cum poti fi o femeie stilata, iata cateva solutii: cunoaste-te pe tine insuti, nu incerca sa adopti un stil care nu ti se potriveste. Exista femei care oricat de vulgar s-ar imbraca tot arata stilate pentru ca le ajuta corpul si chipul, intregile trasaturi fiindu-le cuminti si cu clasa. Unele femei pe de alta parte, oricat de simplu s-ar imbraca ies in evidenta, desigur tot din cauza formelor. Incearca sa combini culorile cu bun gust.

NU uita ca rosul nu merge niciodata bine la albastru sau langa roz, decat daca este o pata de culoare si nu uita ca nu trebuie sa ai niciodata mai mult de doua culori si jumatate pe tine. Si spun doua culori si jumatate pentru ca jumatatea trebuie sa faca parte din gama de culori a unei culori. Adica daca te imbraci in galben cu verde ai grija ca a treia culoare ori sa fie un verde mai deschis sau mai inchis ori sa fie un galben mustar sau un galben pai. Stilul nu se cumpara, din pacate! stilul se detine. Iar un ultim sfat de care toate femeile trebuie sa tina cont este acela ca nu tot ce e la moda trebuie purtat. O femeie adevarata trebuie sa faca distinctie intre ce e la moda si ce trebuie purtat.

No comments:

Post a Comment