Vrei sa vinzi un apartament? Vei avea nevoie sa obtii un certificat energetic

Vrei sa vinzi un apartament? Vei avea nevoie sa obtii un certificat energetic Viata la bloc nu mai este de mult raiul pe pamant, asa ca multi proprietari de apartamente aleg sa isi construiasca o casa sau sa cumpere una undeva in afara orasului. Avantajele locuitului la tara sunt multiple, plecand de la hrana de baza pe care ti-o poti procura mai usor din gradina si cu ajutorul animalelor din batatura si ajungand la costurile mai mici de intretinere. Indiferent ca vinzi apartamentul sau vrei sa cumperi o casa, si tu, si cel de la care cumperi va trebui sa aveti un certificat energetic.

Certificatul energetic este obligatoriu prin lege

Obligatoriu prin lege, certificatul energetic garanteaza si certifica gradul de consum pe care-l va genera locuinta din punct de vedere energetic. Certificatul vine sa confirme doar o stare de fapt dintr-un anumit moment, si caracteristicile incluse in el in momentul intocmirii se pot schimba daca se aduc imbunatatiri in timp. Clasa energetica in care e incadrata o locuinta in urma unui audit energetic si a eliberarii unui certificat energetic reprezinta o evaluare obiectiva a modului in care locuinta utilizeaza energia. Reabilitarea termica a locuintelor se poate face prin imbunatatirea izolatiei termice, cresterea eficientei energetice in interiorul locuintei prin incalzire centralizata, iluminat mai bun si instalatii de calitate, dar si prin punerea la punct a unor surse regenerabile de energie-green energy. Astfel costurile si consumul de energie pentru incalizire vor scadea, emisiile poluante de la producerea si transportul sau consumul energiei electrice se vor diminua, iar incadrarea in clasa energetica va fi mai buna.

Obtine cel mai ieftin certificat energetic din Bucuresti

Pentru obtinerea celui mai ieftin certificat energetic din Bucuresti este suficient sa intrati pe energoauditor.ro, sa faceti rost de actele afisate si sa le depuneti, apoi, in maxim 24 de ore vi se va elibera un certificat energetic avand cel mai bun pret din zona. Preturile variaza intre 140 de ron pentru garsoniere, 150 de ron pentru apartamente cu doua camere si ajung la 170 de ron la apartamente cu patru camere. Proprietarii de case vor plati doar 300 de ron pentru casele cu suprafata sub 100 m2 - daca suprafata e mai mare pretul final se negociaza.

No comments:

Post a Comment