Ce faci cand vrei sa iesi in evidenta? Lipesti guma de mestecat pe un zid…

America este socotita tara tuturor posibilitatilor. Un taram al fagaduintei, tara care gazduieste poate cea mai mare diversitate culturala si rasiala are si ea excentricitatile sale. De la restaurante unde se mananca doar pe baza de recomandare, la cele mai interesante gadgeturi care ne pot ajuta in viata de zi cu zi, America si americanii stiu intotdeauna cum sa se faca auziti si sa iasa in evidenta.

La capitolul atractii turistice, America are cu ce se lauda si de ce sa fie laudata. Pe langa monumentele celebre, exista si un punct „fierbinte” pe harta orasului american Seattle pe care orice turist care aterizeaza pe pamant american isi doreste sa-l vada. Este vorba de… un zid, unde, de mai bine de doua decenii, sute de turisti vin in „pelerinaj” pentru a se minuna si a contribui si ei la mentinerea fascinantei „expozitii”. Nu, nu e vreun glont in zid, nu e nici vreo icoana facatoare de minuni, nici macar vreo capodopera sculptata. Pozitionat strategic pe o strada de langa cea mai veche piata agroalimentara americana, Pike Place Market, zidul a fost botezat nu intamplator „Zidul de Guma”. De ce „de guma”? Nu, nu e nicio metafora si nici nu e un zid din elastic sau cauciuc. E pur si simplu un zid pe care s-au lipit mii de gume de mestecat venite fix din gura turistilor sau localnicilor. Nu ar fi nimic deosebit cu el daca nu ar exista si microbii pe care fiecare bucatica ii poarta. Considerat cel mai plin de microbi monument punct de atractie turistica, zidul de guma este un adevarat pericol pentru turistii care aleg sa se afle in apropierea sa. In multe zone ale zidului, gumele sunt deja pe mai multe niveluri si de diverse culori, chiar cu urme ale danturii celui care le-a mestecat.

Uimitor sau nu, prima guma de mestecat care si-a gasit locul pe zid a fost plasata acum 20 de ani. In jurul ei, nu se stie de ce, oamenii au tot lipit alte si alte gume de mestecat pana s-a ajuns la o mantie perfecta numai din deliciosul dulce. Unicitatea si experienta vizuala fascinanta, pentru ca exista foarte multe forme si culori care iti iau ochii, transforma zidul de guma in cel mai interesant punct de atractie din America.

No comments:

Post a Comment