Obtine rapid un certificat energetic si scapa de amenzi si ilegalitate

Cele mai multe vanzari si inchirieri de locuinte sunt cu siguranta in Bucuresti. Aici, in Capitala, desi preturile practicate sunt destul de mari, afacerile sunt in floare, antreprenorii prin gustul succesului din ce in ce mai rapid, iar cetatenii au un apetit mai dezvoltat pentru schimbarea locuintei. La orice tranzactie, incepand din vara lui 2013, vi se va solicita certificat energetic Bucuresti, un act foarte simplu care spune totul despre gradul de eficienta energetica al casei sau apartamentului si va poate ajuta sa obtineti un pret mai bun la vanzare.

Inainte de a se emite, auditorii energetici vor analiza foarte atent alimentarea cu energie termica a locuintei, sistemul electric, izolarea exterioara si interioara, tipul de centrala si eficienta acesteia, dar si tamplaria, zona in care e locuinta, cat de expusa este sau cat de ventilata este. Dupa ce se fac niste calcule specifice, se stabileste un nivel al incadrarii, intre A si G, unde A este o locuinta cu eficienta energetica cea mai mare, iar G este locuinta care nu este imbunatatita si nu are nici izolatie. Pretul certificat energetic bucuresti este un pic mai mare ca in restul tarii, insa nu depaseste 200 de RON la apartamentele cu patru camere si 140 de RON la garsoniere. Avantajele sunt foarte multe daca e sa ne gandim ca putem pierde clienti importanti si o vanzare la pret foarte bun stand si alergand dupa obtinerea lui, ne ferim de amenzi usturatoare si de ilegalitate sau anularea unui act de vanzare-cumparare.

Intotdeauna, inainte de a merge si a solicita un certificat energetic bucuresti, e bine sa va interesati si la alti prieteni despre reputatia unui auditor energetic, sa vedeti ce oferte va face, daca este serios, ce fel arata sediul, daca are asa ceva. De asemenea, puteti negocia si puteti cauta si pe forumuri, pe internet, pentru a depista anumite nereguli sau atuuri ale auditorului energetic. Valabilitatea certificatului energetic e de 10 ani din momentul emiterii si se intocmeste intr-un singur exemplar pentru fiecare imobil detinut.

No comments:

Post a Comment