Americanii au inventat glontul care te omoara oricum, oriunde, chiar daca te misti

Intr-un schimb de focuri, calitatea armei si modul in care cel care o foloseste stie sa tinteasca sunt determinante pentru reusita operatiunii de impuscare. De multe ori, fie din cauza reculului, fie din cauza unor miscari ale tintei in ultimul moment, glontul nu ajunge sa atinga victima si e irosit. Daca e vorba de operatiuni importante, cum a fost impuscarea unui lider al unei grupari islamiste, atunci glontul trebuie sa aiba o precizie de lovire a tintei perfecta si sa nu rateze.

Americanii, care se ocupa de ani intregi de arme si de impuscari pe toate fronturile, au inventat glontul inteligent care stie sa urmareasca tinta in miscare si sa nu-i dea nicio sansa sa se fereasca din calea sa. Urmarirea miscarii tinei se va face cu laserele, iar miscarea de ghidaj in spatiu va fi posibila prin intermediul unor aripioare fixate pe marginea glontului. Nu se stie exact care e tehnologia care a dus la crearea unui atfel de model de glont, pentru ca nimeni nu va detalia un asemenea secret. Avantajele armei care va fi dotata cu gloante inteligente sunt multiple, dintre ele, cele mai importante fiind precizia marita si distanta mai mare in care trebuie sa se afle lunetistul pentru a nimeri tinta si a duce misiunea la bun sfarsit. Calibrul glontului este unul mic tocmai pentru a se putea deplasa in spatiu foarte rapid si de a atinge cu o viteza cat mai mare tinta.

Gloantele vor putea fi utilizate si cu o arma standard si ii vor ajuta pe lunetisti sa isi eficientizeze timpii de reactie in cadrul misiunilor speciale. Daca vor deveni realitate, aceste gloante vor putea sa fie folosite si de catre amatori si asta pentru ca sunt inteligente si nu necesita prea multe „preparatii”-doar se incarca arma, se fixeaza tinta si glontul porneste de pe teava armei ghidandu-se dupa cum se misca tinta.

No comments:

Post a Comment