Vreti gusturi mai intense? Ascultati muzica!

Mancarea este diferita in orice colt de lume te-ai duce. De la preparate foarte condimentate la cele cu un gust unic, mancarea nu poate fi uitata niciodata. Se intampla ca unele mancaruri sa nu fie chiar pe placul nostru in totalitate daca stam sa ne gandim ca nu toti oamenii au aceleasi gusturi si culturile nu sunt legate de aceleasi obiceiuri culinare.

Pentru a avea un gust mai intens si mai bun la mancare se pot adauga condimente, sare, fel de fel de potentiatori de arome, in asa fel incat senzorii de pe papilele gustative sa poata transmite creierului exact tipul de semnale care ii fac placere. Este foarte greu sa obtii aroma si gustul potrivit insa oamenii de stiinta englezi au descoperit un ingredient care ar putea revolutiona arta culinara: muzica. O spuma de ciocolata va merge extraordinar si va fi savurata cu si mai multa placere in acompaniamentul unei melodii italiene clasice, la fel cum o budinca de dovleac va avea un gust si mai intens pe o piesa cu pian si acorduri lente. Insa cea mai mare surpriza a fost pentru cercetatori cand au vazut ca The Beatles este foarte apreciat ca sunet de fundal atunci cand se serveste peste cu cartofi prajiti in marile restaurante. Efectele produse de melodiile celebre ale celor de la The Beatles sunt asemanatoare cu cele resimtite atunci cand in mancare au fost puse condimente puternice, anumite substante precum hormonul fericirii.

In Spania, proprietarii de restaurante care au la desert bezele parfumate ii imbie pe clienti cu imagini video cu Lionel Messi pe teren pentru ca s-a descoperit ca un jucator de fotbal in actiune pe teren si sunetele emise de lovituri si de ceilalti jucatori de fotbal pot potenta aroma de lamaie. Tehnica folosita nu tine neaparat de mancare, ci de un truc de marketing numit asezonare digitala, ceea ce ii poate determina pe clienti sa bea si mai mult vin daca asculta muzica potrivita. Muzica clasica merge foarte bine la vinuri premium. Din toate acestea trebuie sa retinem ca gustul nu e asa de important pentru noi si pentru a spune daca o mancare ne place sau nu, contribuind foarte mult si urechile, care pot transmite mesaje subliminale direct papilelor gustative.

No comments:

Post a Comment