Meloterapia, o modalitate de relaxare si mentinere a starii de bine

Muzica e un panaceu la indemana pe care oricine il poate avea gratuit, fara a fi nevoit sa i se prescrie o reteta. In masina, la birou, acasa, in tren, muzica te poate insoti si iti poate face ziua mai frumoasa. In cazul durerilor de stomac, potrivit unor studii franceze, muzica poate sa le calmeze foarte usor daca include si sunete de tamburina. Pulsul se normalizeaza daca ascultam muzica, respiratia e mai usoara iar presiunea arteriala isi mentine un flux normal.

Meloterapia este la moda in zilele astea mai ales ca are o parte activa, care implica sa iei un instrument muzical si sa incepi sa compui melodii, dar si o parte receptiva, care presupune sa asculti cat de multa muzica vrei pentru a scoate la iveala sentimente si emotii, pentru a te relaxa. Chinezii au mers mai departe si au asociat fiecarui organ un instrument, rinichii avand, de pilda asociate tobele, plamanii, clopotele; pe de alta parte, jazzul creste presiunea sanguina, productivitatea e marita si munca fizica mai usor de suportat. Muzica relaxanta pe care o poti asculta oricand la radio Alba Iulia, radioul local numarul 1 cu muzica si foarte multe emisiuni informative despre comunitatea locala, te ajuta sa adormi mai rapid seara, pentru ca nivelul hormonilor raspunzatori de stresul care nu te lasa sa atipesti scade.

Piesele de neuitat din anii 1970-1990, difuzate zilnic de radio Alba Iulia combina tocmai aceste aspecte interesante ale meloterapiei oferindu-va cel mai placut mod de a va relaxa si a va mentine starea de sanatatea si spiritul tanar. De asemenea, s-a constatat ca muzica are influente benefice si asupra copiilor in curs de dezvoltare sau a fatului din uterul mamicii, asa ca daca ii pui micutului tau putina muzica emisa de radio Alba Iulia vei observa ca acesta va reactiona mai bine la stimulii exteriori.

No comments:

Post a Comment