Elemente esentiale in alegerea unei saltele

Ne petrecem mai mult de 30 % din viata dormind iar somnul ne provoaca o deosebita placere si senzatia de odihna, asta daca dormi pe o saltea de buna calitate. Daca dormi pe o saltea de o calitate indoielnica, somnul nu mai este chiar atat de placut si poate sa genereze o multime de probleme, inclusiv probleme grave de sanatate. Din acest motiv, atunci cand achizitionezi o saltea nu trebuie sa achizitionezi o simpla saltea, ci una care sa ti se potriveasca si care sa iti ofere garantia unui somn extrem de bun.

De ce trebuie sa tii cont atunci cand alegi salteaua? Primul lucru pe care trebuie sa il iei in considerare este parerea unui medic. Cum salteaua se schimba o data la 10 ani, inainte de a achizitiona una noua este bine sa treci pragul unui cabinet medical si sa afli care este salteaua cea mai buna pentru tine. De regula, in timp se dezvolta probleme medicale si anumite tipuri de saltele pot ajuta la rezolvarea lor sau la atenuarea efectelor pe care le au. Daca ai verde de la medic in ceea ce priveste salteaua, trebuie sa tii cont de alte criterii, cel putin la fel de importante. Unul dintre aceste criterii este lungimea saltelei. Asigura-te ca este mai lunga cu cel putin 10 centimetri decat inaltimea ta sau decat inaltimea celei mai mari persoane care doarme pe saltea. De regula, pe site-uri precum expert-saltele.ro gasesti saltele cu lungimi de la 190 la 200 de centimetri. Daca inaltimea ta este mai mare, atunci trebuie sa iti faci o saltea la comanda. Grosimea saltelei este si ea foarte importanta, deoarece poate sa iti ofere o idee despre ceea ce se afla in interiorul ei. Alege o saltea groasa, insa asigura-te ca materialele care sunt in ea sunt de cea mai buna calitate.

Un material de buna calitate trebuie sa reziste in timp, trebuie sa fie antialergic si cat mai rezistent. Greutatea celui care doarme pe saltea este si ea foarte importanta, deoarece decide cat de groasa si cat de rezistenta trebuie sa fie salteaua. Unele saltele permit doar persoane de pana in 80 de kg, asadar, atentie mare la aceasta restrictie. Nu in ultimul rand, salteaua pe care dormi trebuie sa fie confortabila. Alege o saltea nici prea moale, nici prea tare, care sa iti sustina cat mai bine spatele si care sa iti poata oferi un somn odihnitor, de o calitate foarte buna.

No comments:

Post a Comment