Lacrimile sunt foarte diferite

Pana si cele mai simple lucruri din natura nu sunt asa de banale pe cat am crede. De exemplu, ganditi-va la lacrimile umane. Lacrimile servesc la foarte multe scopuri si au o compozitie diferita in functie de nevoile pe care trebuie sa le satisfaca.

Lacrimile provin din glandele lacrimale, formate cu un strat de ulei pentru a preveni evaporarea, si altul interior cu nutrienti si sare care e purtata spre cornee. Lacrimile au si rolul de a mentine ochii in permanenta irigati si umezi, ceea ce ne permite sa clipim cu o frecventa normala. Lacrimile sunt produse pentru motive diferite, in functie de cum dicteaza creierul uman. Lacrimile bazale nu au nimic in comun cu emotia, ele fiind acolo doar pentru a asigura umiditatea necesara ochiului. Alte lacrimi sunt formate ca au raspuns la durere fizica sau cand e detectata prezenta obiectelor straine.

Astfel de lacrimi au o compozitie chimica facuta pentru a avea efecte vindecatoare. Lacrimile emotionale sunt cele mai populare tipuri de lacrimi pe care cu totii le cunoastem, care sunt un raspuns firesc la tristete, stres, emotii extreme. Lacrimile emotionale contin hormoni care ne pot ajuta corpul sa scape de efectul chimic al aparitiei emotiilor.

No comments:

Post a Comment