Lucruri pe care ar trebui sa le stii despre biohacking

Scopul: un postuman. Transumanismul e doar partea din mijloc a unei strategii mai vaste. Postomul este definit ca o creatura care nu mai este om dupa standardele actuale. Va fi ceva gen o umanitatea care este cam ce suntem noi pentru primate. Recunoastem gandurile lor, sentimentele si structura familiei, insa ne mentinem sentimentele de superioritate si cunostintele. Postoamenii de vor vedea, asa cum suntem astazi, ca niste primitivi. Vom fi capabili in aceasta stare ciudata sa controlam emotiile noastre si starile mentale si sa marim capacitatea de a iubi si de a ne provoca placere pe orice cai, dar si sa ducem o viata mai sanatoasa.

Pentru a se bucura de toate acestea, postomul trebuie sa fie un om redefinit, incorporand ingineria genetica, introducerea in nanotehnologie, interfete neuronale, computere implantabile si purtabile. Toate aceste procese ne vor altera ideea de sine. Ceea ce nu se stie este cum vor arata toate astea. Humanity+ sugereaza ca ar putea fi vorba de o inteligenta artificala creata sintetic sau ca am putea scapa de corpurile noastre pentru a trai in interiorul unor retele informationale cum e internetul. Transuman se refera doar la „transitional human”, privit ca o piatra de hotar. Partidul politic. Suporterii biohacking-ului si transumanismului si-au format partid politic si chiar au incercat sa candideze pentru presedentia USA. Platforma partidului se bazeaza pe ideea unui guvern care pune pe primul plan stiinta, tehnologia, sanatatea. Scopurile nu prea sunt clare, pentru ca biohacking-ul e inca in fasa. Deja se gandesc la shop-uri de modificare a corpului, avansuri tehnologice si stiintifice in asa fel incat moartea si imbatranirea sa nu mai existe. Vor sa gandeasca si niste reguli pentru etica folosirii noilor tehnologii si sa schimbe cultura mortii si societatile care cheltuiesc miliarde de dolari pe medicamente care dau pacientilor doar vreo cateva zile, luni de viata.

Cu siguranta nimeni nu va alege un candidat al unui partid care are platforma electorala plina de promisiuni ce tin de dispozitive telepatice, decoporalizari cu ajutorul tehnologiei sau tot felul de inginerii facute pe corpul uman. Si totusi, in Italia deja s-a facut primul pas. In 2012, candidatul din partea Partidului Transumanist a fost ales in Parlament. Giuseppe Vatinno sustine nanotehnologia, biotehnologia si inteligenta artificiala.

No comments:

Post a Comment