Lucruri fascinante despre seria Hunger Games

The Hunger Games au fost inspirate de Razboiul din Irak si de reality tv. Farmecul seriei Hunger Games a fost ca nu semana cu nimic din ce mai vazuse audienta careia i se adresa. Cu toate astea, potrivit autoarei Suzanne Collins, inspiratia pentru povestea sa uimitoare a venit din niste realitati crude ale lumii moderne pe care le-a vazut in jurul sau.

Ea si-a dat seama in timp ce zapa pe canale intr-o seara ca nu e nicio diferenta intre realitate si razboiul din Irak. Barajul media ducea doar la plonjarea audientelor in realitatea horror a razboiului si a mortii. De aici si tentativele Capitoliului de a incepe niste jocuri ale foamei pentru a produce distractie si crime abominabile. Seria de filme a introdus pana la urma realitati precum razboiul si moartea audientei mai tinere in speranta ca se va infiripa un dialog intre mase si viitorul va fi un loc mai bun de trait. Katniss aproape ca a murit offscreen. Parte a suspansului creat in Jocurile Foamei, scaparile incredibile ale lui Katniss Everdeen din situatii in care putea muri foarte usor au fascinat publicul si fanii. Din nefericire, scenele terifiante au existat si in realitate, Lawrence fiind la un pas de moarte cand s-a tras filmul. A facut infectie la ureche pentru ca s-a scufundat in ocean la filmari, s-a lovit de ziduri, a cazut, a alunecat, a fost cat pe ce sa isi fractureze coloana.

Nimic nu se compara cu momentul in care a avut mari probleme la ureche din cauza unui accident subacvatic de la filmari si a stat aproape moarta vreme de o luna pe un pat de spital. O alta scena in care era sa moara a fost cea din ultima parte a seriei, cand manca ceva si la un moment dat o vitamina i-a ramas in gat, sufocand-o. A scapat doar dupa ce un coleg de platou i-a aplicat manevrele pentru a putea arunca din gat pastila.

No comments:

Post a Comment