Sfera, forma preferata pentru televizorul din viitor

Televizoarele 3D si cele cu ecran cu LED au devenit o banalitate in prezent. Bunicii nostri erau obisnuiti sa se uite la televizoarele cu tub, cu mileul deasupra si pestele din sticla pus la locul lui, noi ne-am obisnuit cu plasmele si ecranele plate patrate sau dreptunghiulare. Insa pe viitor, ecranele nu vor mai semana deloc cu ce stiam noi pana acum, si nici macar carcasele tv.

De ce? Conform unor companii franceze si britanice care au pus la punct si au aratat, la salonul de produse electronice de la Las Vegas, primul televizor sferic, cu ecran sferic, 360 de grade, ce poate fi privit de oriunde, oriunde te-ai afla in raport cu pozitia sa, modulele de proiectie sferice permit redarea unor imagini cu o claritate foarte mare si usor de „asimilat” de catre ochiul uman. Nu e o noutate efectul 360 de grade aplicat clipurilor video si asta pentru ca deja pe tablete sau telefoane inteligente se pot vedea astfel de lucruri, pe ecrane plate asadar. Ce aduce nou televizorul sfera este dimensiunea si experienta complet inedita pe care o poate simti cineva cand se uita la un meci sau e la un concert. Interactivitatea si unghiurile diferite sunt alte atuuri ale televizorului cu ecran sfera.

Daca Google Maps se joaca de mult cu tehnologia 360 de grade, in cazul televiziunii live e mai greu de aplicat, dar nu imposibil. Francezii si britanii care au creat deja prototipul televizorului sfera au transmis cu succes programe tv live 360 de grade. Asadar, viitorul se vede din ce in ce mai bine.

No comments:

Post a Comment