Scrisul de mana iti poate spune de ce boli suferi

Cu totii am trecut prin faza in care am incercat sa scriem cat mai frumos la caligrafie si sa urmam toate sfaturile doamnei sau domului invatator. Multi am reusit, dar au fost si unii care nu au putut sa isi „dea mana” la scris si au ajuns sa aiba fie un scris indescifrabil, fie un scris pe care trebuie mai intai sa il interpreteze cel care l-a creat. In general, scrisul de mana reflecta trasaturile de personalitate si spune multe despre cat de mult tine respectiva persoana la ceilalti si la modul in care vrea sa fie pereceput in societate.

Scrisul de mana poate ajuta uneori si la prinderea unor infractori sau la depistarea celui care a lasat un bilet de sinucigas. Stiinta care se ocupa de studiul scrisului de mana si sensurilor ascunse din spatele lui se numeste grafologie. Grafologia este printre cele mai cautate discipline atunci cand vine vorba de investigatii criminale care au ca mobil o anumita sinucidere sau crima. Grafologul poate sa spuna aproape tot despre cel care a comis fapta, la modul general-ce fel era, daca avea probleme psihice, ce credea despre el, cum ii vedea pe altii si altele. Grafologia poate fi folosita foarte bine si in testarea viitorilor angajati, intrucat dezvaluie foarte simplu cele mai ascunse aptitudini sau obiceiuri nesanatoase. O noutate absoluta in privinta folosirii grafologiei o reprezinta utilizarea ei la depistarea unor boli sau procese fiziologice. Desi vorbim de un lucru foarte complex, afectiunea, procesul, scrisul de mana se poate transforma intr-un medic ambulant care stie la orice ora despre ce e vorba, fara ca macar pacientul sa fie prezent fizic intr-un anumit loc. Poate cea mai simpla boala care poate fi depistata cu ajutorul analizei scrisului de mana este hipertensiunea arteriala.

Hipertensivii au variatii in tipul de scris si nu sunt atat de „linistiti” atunci cand scriu, spre deosebire de cei care au un siste cardiovascular sanatos. Caracteristicile scrisului hipertensivilor tin de tremuraturi si dezordonare generala in privinta aranjarii in pagina a randurilor scrise.

No comments:

Post a Comment