La ce sa fiti atenti cand vreti sa va construiti o casa de la zero?

Constructia unei case nu este o sarcina simpla. E costisitoare, dureaza foarte mult timp, implica o investitie initiala mare, care se amortezizeaza sau nu, in functie de cat de bine executata e lucrarea. Din aceasta perspectiva, angajarea unei firme de constructii case cu experienta este de dorit, intrucat expertiza si echipa de muncitori care au mai realizat pana atunci sute de astfel de lucrari poate garanta obtinerea unei case desprinsa din cataloagele home and deco.

Inainte de a bate palma si de a semna un contract cu un constructor trebuie sa ai un proiect executat corect de un arhitect priceput, sa ai bugetul necesar si sa stii ce-ti doresti. Firmele ofera consultanta si sfaturi in privinta implementarii planului pe care-l are fiecare client, asa ca trebuie sa fii pregatit cu intrebari si raspunsuri legate de arhitectura si eventuale anexe, de fundatie. Foarte important este sa alegeti plata la lucrare, nu la zi, si sa negociati cat puteti de mult pana obtineti pretul dorit. Plata e de dorit sa se faca dupa fiecare etapa importanta facuta, trebuie supravegheate indeaproape turnarea fundatiei, zidaria de la parter si placa peste parter, zidaria etajelor, finisajele. Daca angajati o echipa de muncitori pentru constructii case puteti obtine preturi mai mici la manopera, poti face finisajele mai usor si mai rapid, insa nu iti garanteaza nimeni lucrarea, nu pot negocia la cumpararea materialelor, nu au utilaje profesionale de toate tipurile.

Spre deosebire de simpli muncitori priceputi la toate, echipa pusa la dispozitie de firma de constructii poate fi trasa la raspundere, exista garantie, au utilaje, au cofraje, dar si manopera mai scumpa, dar se merita. La finalul lucrarii trebuie sa verificati totul si sa nu va fie jena sau teama sa spuneti ce nu va convine, la fel si pe parcursul lucrarii. Lucrurile se indreapta mai usor in faza primara decat la final, cand totul e zugravit si tencuit.

No comments:

Post a Comment