Piese auto pentru toate buzunarele

Pentru oamenii de rand se spune ca o masina este intotdeauna o mare cheltuiala in plus, fiind o gura in plus de familie. Pentru cei care isi permit insa - o masina reprezinta un moft, deoarece avand o situatie financiara mai buna isi pot achizitiona masini dupa bunul plac iar cand vine vorba de schimbul de piese auto, nu vor da inapoi de la achizitia acestora in formatul original si la prima folosire.

Piesele auto nu tin o vesnicie dupa cum toata lumea stie, insa de mentionat este si faptul ca chiar si cumparate la mana a doua - acestea pot fi de mare folos. De multe ori se pune insa problema sigurantei atunci cand vine vorba de achizitia unor piese la masini la mana a doua, deoarece nu intotdeauna au un grad de uzura redus. Ce piese auto pot fi achizitionate second si ce piese nu trebuie sub nici o forma sa fie achizionate in alt mod decat noi?

Cei care se pricep la masini si tin la siguranta lor ar spune ca nicio piesa nu trebuie sa fie achizitionata la mana a doua inafara de anvelope, care si asa trebuie sa fie nu foarte utilizate. Multi nu tin seama de siguranta. Tocmai de aceea Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI), o asociatie a societatilor de service auto, acuza Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) ca nu penalizeaza abuzurile care au loc si la care sunt supusi sute de detinatori de RCA.

Reprezentantii acestei asociatii spun ca de cele mai multe ori cei care asigura refuza in mod abuziv sa plateasca daunele sau obliga mecanicii sa monteze pe masinile asiguratilor piese second-hand. ASSAI mai spune ca CSA nu sanctioneaza companiile de asigurari, si ar exista un conflict de interese moral deoarece institutia este insa platita tocmai din banii acestor companii.

No comments:

Post a Comment