Pescuitul ridicat la rang de arta

Pescuitul este practicat de oameni inca din cele mai vechi timpuri. Daca in trecut stramosii nostri pescuiau pentru a-si asigura o buna parte din hrana zilnica, astazi pescuitul este privit ca un sport, uneori fiind ridicat la rang de arta de catre pescari experimentati. Pescuitul sportiv s-a dezvoltat destul de bine si destul de repede in special datorita pasiunii oamenilor si obsesiei de perfectionare si demonstrare a abilitatilor de adevarat pescar.

Pescuitul este mai mult decat o pasiune, este un sport in care adrenalina atinge cote maxime. Daca pentru unii pescuitul inseamna evadare din cotidian si relaxare, pentru altii este un adevarat mestesug care necesita alocare de fonduri financiare, pentru ca un pescar adevarat stie ca niciodata nu poate merge pe o balta nepregatit. Astfel, cei mai multi dau iama in magazinele de accesorii pescuit pentru a-si achizitiona necesarul pentru o partida de pescuit reusita. Daca parctici acest sport din cand in cand atunci nu trebuie sa investesti foarte mult insa daca esti un pescar pasionat cu siguranta stii ca pescuitul implica documentare, echipamente bune, nada si putin noroc (ingredientele necesare pentru o partida 100% perfecta). Pescuitul incepe o data cu aruncarea nadei.

Pestele poate fi prins indiferent daca este zi sau noapte, daca este vara, toamna sau iarna. Totul este sa dispui de accesoriile potrivite, sa identifici un loc bun de pescuit sis a arunci nada potrivita. Un pescar adevarat stie sa prinda peste asa cum un sofer sties a conduca un autoturism. In zilele noastre, pescuitul nu mai este doar o necesitate, ci un stil de viata, un mod de relaxare practicat de oameni de toate varstele si indiferent de sex.

In Romania, numarul mare de lacuri si ape curgatoare a ajutat la dezvoltarea acestui sport, unul al rabdarii si al indemanarii. Doua dintre superstitiile pescarilor: 1.Niciodata nu schimba locul de pescuit identificat intr-o balta: aduce ghinion! Bineinteles, ca daca o perioada lunga de timp pescuitul nu returneaza niciun rezultat, se recomanda schimbarea baltii.

2. Intotdeauna primul peste este sarutat si aruncat inapoi in apa: pentru belsug! Se presupune ca aceasta actiune conduce la cresterea numarului de pesti prins si partida de pescuit este un adevarat succes. Indiferent ca esti superstitios sau nu, ca este vara sau iarna, practica pescuitul. Recomandat este sa asociezi pescuitul cu o iesire impreuna cu familia sau prietenii si astfel vei petrece cateva momente reusite alaturi de cei dragi.

Stiati ca…. Cel mai mare peste din lume este rechinul-balena, Rhincodon typus (lungime pana la 15 m si greutate peste 20 de tone) iar cel mai mic este Photocorynus spiniceps (masoara doar 6,2 mm, in timp ce femela atinge 46 mm).

Gustam cu creierul, nu cu papilele gustative, cum am fi crezut…

La scoala, la anatomie, am invatat cu totii ca limba, acel muschi foarte puternic din cavitatea bucala are pe toata suprafata sa zone care simt diferite gusturi. Gustul, asa cum ne spuneau manualele, era perceput cu ajutorul papilelor gustative, niste mici senzori sub forma de cili dispusi uniform prin care semnalele circulau catre zonele din creier raspunzatoare pentru gust. Aceasta imagine oarecum idilica a fost demistificata de americani, care au descoperit recent ca, de fapt, neuronii si creierul sunt raspunzatori de simtitul gustului, nu papilele gustative. Senzorii linguali sunt asa de destepti incat pot sa perceapa toate gusturile, fiecare in parte avand aceasta inteligenta uimitoare.

Pe fiecare papila gustativa sunt 50 sau 100 de senzori catre filtreaza tot ce simte limba si trimit informatia la creier. Tandemul perfect in care functioneaza senzorii de pe papile cu cei de la nivel neuronal ne ajuta sa nu fim nevoiti sa scuipam o bucatica de lamaie pentru ca nu-i suportam acreala puternica. Descoperirea fascinanta a americanilor poate salva, in prima faza, batranii care nu prea mai au gustul asa de dezvoltat. Ideea unor zone pe limba unde simtim gusturile, cinci la numar, e veche tare, de prin 1901, cand un german a facut un studiu cam greu de crezut. Dupa 70 si ceva de ani, studiul a fost contrazis pe buna dreptate. La fel a fost respinsa alta idee, cum ca pe creier ar exista celule care stiu ele sa deceleze intre gusturi si si le aloca preferential. Ca sa vada exact ce se intampla in creier, cercetatorii s-au jucat cu creierul unor sobolani de laborator si au reusit sa determine neuronii sa fie fluorescenti cand se activau, fiecare in parte.

Dupa ce au fost aranjati pe grupuri, ei au primit mancare modificata chimic pentru a reusi sa activeze toate zonele de pe limba. Asa au vazut ca limba comunica imediat cu creierul si intr-o maniera speciala, relatia fiind una intr-un singur sens, fara sa existe celule pe creier care sa isi aloce gusturi si sa reactioneze diferit la fiecare tip de gust…

Invitatii de nunta pe toate gusturile si cu stiluri diferite

Unii zic ca sunt cele mai importante. Altii, nu prea le dau mare importanta si cred ca petrecerea si masa conteaza, muzica. Din orice tabara ai face parte, invitatiile de nunta tot se afla in centrul atentiei in primele clipe ale inceputului lungului drum catre nunta perfecta.

Intotdeauna trebuie sa se comande mai multe invitatii nunta pentru ca nu se stie niciodata ce ruda sau prieteni mai pot aparea pe lista invitatilor. Inainte de a stabili clar cum suna textul invitatiei, ce design sa aiba, de unde iei invitatii nunta si cam cand vor sosi, ar trebui sa te gandesti serios cum le imparti si cine face onorurile. Ca sa nu te certi aiurea ar fi bine sa existe trei cupluri care impart invitatiile: mirii, la prieteni, rude, colegi, dar cei foarte apropiati, si socrii, din partea baiatului si cei ai fetei, care sa le dea la alte rude mai indepartate, mai in varsta. De obicei, invitatii nunta se trimit cu doua-trei luni inainte pentru a fi totul in regula si a ajunge la timp si confirmarea participarii. La capitolul adresare, iarasi trebuie avuta mare grija, pentru ca, la cei care nu sunt casatoriti si sunt singuri se trece tot numele, la cei care formeaza un cuplu se trece la formula „Familia X”. E de preferat sa incepi cu prenumele doamnei, apoi cu cel al domnului si la final sa inchei cu numele lor. Odata stabiliti acesti pasi, poti trece la comandat, cel mai bine de pe Internet, unde ai de unde alege.

De la happycards.ro poti lua si invitatii haioase, clasice, moderne, papirus, unicat, romantice, cu poza, dar si accesorii de toate tipurile, inclusiv pahare pentru miri, bijuterii pentru mireasa si plicuri, meniuri, lampioane zburatoare, casuta de dar etc. Inainte de a finaliza comanda e bine sa comanzi si mostre pentru a vedea exact ce fel de materiale sunt folosite si cam cum arata o invitatie in realitate. In plus, daca nu aveti inspiratie sau cele mai bune glume, happycards va pune la dispozitie si sabloane de texte pentru invitatii nunta, pe care le puteti folosi indiferent de cui vreti sa trimiteti invitatia.

Comenzile se pot face telefonic, prin e-mail sau prin completarea unui formular online, ele ajung la dvs. in cel mai scurt timp prin curierat rapid-cele peste 250 ron beneficiaza de transport gratuit.

Cele mai apreciate 101 carti de istorie

Mereu am fost fan istorie. Adica fascinatia mea pentru istorie a dus dincolo de limitele imaginatiei si poate din acest motiv ma face adesea pieduta de lumea in care traiesc, caci in cele din urma nimeni nu isi doreste sa traiasca intr-o lume rea. Si daca tot traieste in ea, macar sa fie departe, ori sa fie lumea altora. Despre istorie se spune ca cu cat e mai veche cu atat e mai putin plauzibila ceea ce face sa cred ca in curand intamplarile lui Stefan cel Mare vor deveni basme populare pentru cei mici care vin din urma noastra.

Si asa - incet-incet, legendele devin mituri, aceste legende vii care au la baza istoria. Cum a fost in cele din urma si intreaga istorisire a legendelor Olimpului, care poate au avut la radacini o urma de adevar insa aceats aurma s-a transformat incet in praf de stele. lasand vorbaraia la o parte, iata care sunt cele mai bune 101 carti de istorie pe care trebuie sa le citesti, indiferent de varsta, urmand apoi sa incercam sa intocmim si un top 101 cu locuri pe care trebuie sa le vezi intr-o viata.

De ce 101? pentru ca este un numar suficient de vast dar nici prea mic, care sa iti permita o experienta vie si cu un cumul de amintiri placute. Asadar lista incepe cu:

1. Balcic - Micul paradis al Romaniei Mari - o carte de Lucian Boia, aparuta in anul 2014.
2. Cea mai frumoasa poveste - de Adrian Cioroianu Trecutul este Viu - de Neagu Djuvara, Filip-Lucian Iorga Din viata familiei Ion-C. Bratianu - de Sabina Cantacuzino Caderea Constantinopolului - de STeven Runciman Istoria cartilor - de Maretin Lyions Leningrad - de Anna Reid De ce este Romania altfel - Ed. adaugita - de Lucian Boia Irina - Imparatul Bizantului - de Dominique Barbe Razboiul Lumii. Epoca urii - de Niall Ferguson Capcanele istoriei - de Lucian Boia Istoria Bisericii Ortodoxe - de Hans - Georg Beck De la islic la joben - moda si lux la Portile orientului - de Constanta Vintila Ghitulescu Ciuma- istoria mortii negre - Kalus Bergdolt Sfarsitul. Rezistenta sfidatoare si infrangerea Germaniei lui Hitler - 1944-1945, de Ian Kershaw Stalin - de Elena Dundovich Antisemitismul lui A.C Cuza in politica romaneasca - Horia Bozdoghina Femeile dicatorilor - de Diane Ducert Lumea de ieri - amintirile unui european - de Stefan Zweig Originile totalitarismului - Hannah Arendt Evreii, lumea si banii - de Jaques Attali Stramosi pe alese- de Filip Lucian Iorga Suleyman Magnificul si Sultana Hurrem. Dragoste si moarte la Istanbul - de Erhan Afyoncu Politica si societate in epoca Ceausescu - de Florin S Soare Numele ei era Tatiana - de Victor Suvorov Artisti evrei din Romania moderna. Destine marcate de antisemitism si holocaust (editia in limba engleza) Furtuna Razboiului Razboi, pace si comert in Islam. Tarile Romane si dreptul otoman al popoarelor - de Viorel Panaite Imi retrag cuvintele - de Victor Suvorov Abandonatii. De la Marea Criza economica la Gulag: destinele unor tineri americani in Rusia lui Stalin - de Tim Tzouliadis Nae Ionescu sau implinirea prin tineri, de Miruna Lepus Bucurestiul Interbelic - Calea Victoriei - de Tudor Octavian Piatra. Case Traditionale din Nordul Olteniei - de Luiza Zamora, Serban Bonciocat Primele carti postale ilustrate romanesti (Vederi 1894-1905) - Catalogare - de Romeo Alexandrescu Viata de zi cu zi in vremea lui Iisus - Mihai Valentin Vladimirescu Aaromanii - pretutindeni - nicaieri - de Nicolas trifon Munca obligatorie a evreilor din Romania (1940-1944) - Documente - de Alexandru Florian, Ana Barbulescu , Alexandru Climescu, Laura Degeratu Draculinaria - de Gabi Sociu Revolta Orientului - de Carmen Gavrila Drumul din Kolima - de Nicolas Werth Razboi intre aliati - Simon Berthon Acasa: o istorie a vietii private - de Bill Bryson Taramul mortii - Europa intre Hitler si Stalin - de Timothy Snyder Sotii de artisti - Alphonse Daudet Sfanta Rusie - de Alain Besancon Dosar Stalin - Genialissimul Generalissim - de Marius Stan, Vladimir Tismaneanu Diavolul in istorie. Comunism, fascism si cateva lectii ale secolului XX - de Vladimir Tismaneanu Marele Declin: Cum decad institutiile si mor economiile - de Niall Ferguson Istorie virtuala. Evolutii alternative si ipoteze contrafactuale - de Niall Ferguson Istoria Poloniei. Terenul de joaca al lui Dumnezeu (vol. I+II) - de Norman Davies Evgheniti, ciocoi, mojici - de Constanta Vintila Ghitulescu Amintiri - viata mea, inainte si dupa Perestroika - de Mihail Gorbaciov Orele astrale ale omenirii - miniaturi Istorice - de Stefan Zweig Douazeci de batalii care au schimbat lumea - James Lacey, Williamson Murray Dacia - razboaiele cu romanii - Sarmisegetusa - de Radu Olteanu Monarhiile secolului XXi - de Ioan-Luca Vlad, Sandra Gatejeanu Gheorghe Doua saptamani dramatice din istoria Romaniei (17-30 decembrie 1947) - de Eleodor Focseneanu Aceasta orbitoare absenta a luminii - de Tahar Ben Jelloun Eliberatorul - de Victor Suvorov 1001 de zile care au schimbat lumea - de Peter Furtado Istorie pentru cei care se tem de istorie Zid. Ctitorii marunte din nordul Olteniei - Luiza Zamora, Dan Vezentan Bizantul si armata sa 284-1081 - de Warren T. Treadgold Cleopatra - de Stacy Schiff Marele arhitect al Universului - de Stefan Masu Album arta Gotica in Romania (versiune in limba romana) - de Dragos Nastasoiu O scurta istorie ilustrata a romanilor - de Neagu Djuvara Putin - biografia interzisa - de Stanislav Belkovski Dosarele secrete ale agentului Anton - de Lucian Boia Istorie si mit in contiinta romaneasca - de Lucian Boia Memoriile Principelui Nicolae Sutu, mare logofat al Moldovei - 1789-1871 - Nicolae Sutu Occidentul - O interpretare istorica Ed. a II-a - de Lucian Boia Elenic si crestin in viata spirituala a Bizantului timpuriu (paperback) - de Endre v. Ivanka Teologia bizantina (paperback) - de John Meyendorff Filosofia bizantina (paperback) - de Basile Tatakis Ungurii - reeditare - de Paul Lendvai Vecerniile siciliene - de Steven Runciman Supravietuitorii - de peter Conradi Erotikon bizantin. Ortodoxie - literatura - societate (paperback) - de Hans-Georg Beck Ekaterinburg - Ultimele zile ale Romanovilor - de Helen Rappaport Teocratia bizantina - de Steven Runciman Erotikon bizantin. Ortodoxie - literatura - societate - de Hans-Georg Beck De la Casa Scanteii la Casa Poporului. Patru decenii de arhitectura in Bucuresti 1945- 1989 - de Alexandru Panaitescu O istorie a romanilor - de Ion Bulei Mari comandanti: Alexandru, Hannibal, Cezar si arta conducerii - Barry S. Strauss Hitler asa cum l-am cunoscut - insemnarile fotografului personal al lui Hitler - de Heinrich Hoffmann Imaginea evreului in cultura romana - de Andrei Oisteanu Marea cea Mare. O istorie umana a Mediteranei - de David Abulafia Germanofilii - Elita intelectuala romaneasca in anii Primului Razboi Mondial - de Lucian Boia Memorialul durerii Vol. II - Intuneric si lumina - de Lucia Hossu Longin Un trecut care se incapataneaza sa nu mai treaca - de Bronisław Wildstein Cei dintai vor fi cei din urma. Romania si sfarsitul Razboiului Rece - Larry L. Watts Virusi, arme si otel. Soarta societatilor umane - de Jared Diamond Introducere in studiul istoriei (Tratat de istoriografie vol. 1) - de Alex Mihai Stoenescu Asasinatul lui Kennedy - Sfarsitul unui vis - de Bill O'Reilly Personalitati feminine contemporane din Romania - Dictionar biografic - George Marcu Spectrele lui Dej. Incursiuni in biografia si regimul unui dictator Mihai Burcea, Stefan Bosomitu Dobrogea. Evolutia administrativa (1878-1913) - de Patrascu Dumitru - Valentin Ranile memoriei. Nucsoara si rezistenta din munti - Aurora Liiceanu Istoria universala. Vol. II. Evul mediu. America precolumbiana si hispanica Ouale de Pasti - Studiu de folclor / Easter eggs - study folklore - Artur Gorovei

Despre lacrimi is sfinti

Moda lacrimilor a trecut de mult. Intr-o nimereala de geniu, Caragiale a numit lacrimile: balele melancoliei. Vorbele aceste stralucite rezuma o stare de suflet a unei epoci intregi: noua ni-e scarba sa ne dam pe fata sensibilitatea - si tocmai celor mai autentic sensibili dintre noi ni-e scarba. O pudoare noua s-a nascut in omul civilizat, pudoarea sentimentului. Desigur, aceasta achizitie este rezervata unei minoritati. incolo, daca lacrimile fizice sunt aproape total demodate, lacrimosenia ca intentie si maniera, ca esenta de stil, este marfa tuturor raspantiilor.

Sentimentalitatea este procedura cea mai grosolana pentru a da, pe intelesul celor multi, o idee avantajoasa despre persoana noastra morala. Este lucru insemnat ca toate brutele, si cele mai brute intre brute, adora romanta sentimentala, in muzica si cuvinte. si e destul de straniu ca popoarele inapoiate, deci aspre la suflet si crude, au o muzica eclatant sentimentala, iar cele mai adevarat imblanzite au una de ton energic, demn si voios. Stilul doinei, ca sa vorbim scurt, caracterizeaza muzica neamurilor care, la suparare, spinteca burtile, taie urechile si nasul, scot ochii, prajesc pe jaratec - trateaza prin urmare, cu o fantezie excesiva sensibilitatea aproapelui. Aici negresit, nu poate fi vorba de prefacatorie, ci se dovedeste numai ca intre atitudinea sincer sentimentala si afinarea reala a sensibilitatii poate sa existe un raport invers - exista poate totdeauna. Lasand la o parte formele materiale ale sentimentalismului, lacrimi, suspine, intonatii si mutre induiosate, definim fondul lucrului astfel: sentimentala e acea dispozitie de suflet care porneste de la gandul ca lumea este facuta cu totul dinadins pentru noi, si exista numai pentru ca sa irite sensibilitatea noastra. Este banal ca aproape fara incetare toti ne ostenim sa potrivim cat mai bine realitatea cu simtirea noastra, si ca, in stare normala, nici o clipa nu ne paraseste convingerea ca putem sa o potrivim intrucatva. Aceasta face ca in multimea mare a oamenilor, cu rezistenta intelectuala slaba, usor se naste credinta ca realitatea este din capul locului alcatuita cu totul de dragul nostru. in intelesul acesta sentimentalismul este puerilitatea esentiala a masei umane, si aceasta se arata in gustul literar, in visurile si impulsiunile politice ale multimilor.

De cate ori realitatea dezminte prostia sentimentala, omul simplu se supara fara masura, de cate ori pare sa o confirme, omul se bucura si se topeste intr-un optimism duios. Pe asemenea suparari si bucurii se intemeiaza atitudinile estetice, morale si politice ale multimilor. in literatura, atitudinea sentimentala serveste, cu manos succes, a da unui anume public ideea avantajoasa despre sensibilitatea umana a scriitorului (cea artistica nu e in chestie), si totodata a face pe acest public sa creaza ca are cine sa poarte cu duiosie de grija durerilor si, cum se zice, aspiratiilor sale celor mai scumpe. Aceasta se obtine foarte frumos prin alegerea subiectelor si aranjarea lor in vederea sentimentelor si aspiratiilor scumpe de care vorbim.

Literatul sentimental pare necontenit sa arate cu degetul cand spre inima lui, cand spre a publicului. Iar subiectele si stilul constituiesc pentru dansul o manusa roza in care isi imbraca mana cu care gesticuleaza emotionat. La noi, literatura lui Vlahuta si a domnului Bratescu-Voinesti este un exemplu atat de perfect, incat trebuie renuntat sa-l explicam celor care nu-l simt numaidecat, la simpla numire a celor doi maistri.

Reguli de achizitionare a boxelor audio in online

A cumpara online a devenit parte a activitatilor zilnice sau saptamanale. Produse variate sunt cumparate zilnic prin intermediul internetului si magazinelor online. Datorita avantajelor multiple oferite de mediul online, numarul persoanelor care ofera incredere magazinelor online a crescut de la an la an. Exista, insa, si anumite reguli ce trebuie respectate, pentru a face cumparaturi in deplina siguranta.

Nu toate produsele sunt simplu de achizitionat online. Pentru unele dintre acestea ai nevoie de anumite cunostinte sau de informatii suplimentare, care sa te ajute in achizitia finala. In aceasta categorie de produse intra si sistemele de boxe audio, care nu pot fi cumparate la intamplare.

Iata ce trebuie sa respecti inainte de a cumpara boxe audio sau orice alte sisteme audio (casti audio, amplificator audio, sisteme home cinema, etc.) online:
1. Asigura-te ca produsul comandat este unul care sa se adapteze nevoilor tale. Cel mai bine este sa te orientezi catre boxe audio pe care ti le-a recomandat cineva sau pe care le-ai vazut in functiune;
2. Alege produsele unui producator cunoscut. Daca vei achizitiona boxe audio no name risti sa faci o investitie foarte proasta – calitatea produsului nu se va reflecta in pretul de cumparare;
3. Fii sigur de faptul ca dimensiunile boxelor audio dorite se incadreaza in spatiul de care dispui;
4. Calitatea sunetului este cea mai de pret caracteristica a boxelor audio. Informeaza-te cu privire la aceste aspect inainte de a cumpara;
5. Nu intotdeauna poza dintr-un magazin online, aleasa pentru un model de boxe audio, reflecta si realitatea. Inca o data, este indicat sa alegi sisteme audio pe care le-ai mai vazut si care stii ca se potrivesc nevoilor tale;
6. Daca nu esti un bun cunoscator al domeniului audio, nu face niciun pas spre achizitie fara sa te consulti cu un specialist sau cu un prieten care te poate consilia corect si rapid.
7. Chiar daca esti un cunoscator al sistemelor audio, nu uita ca nicio informatie suplimentara, tehnica, legata de un model anume de boxe audio, nu-ti este de prisos. Cere parerea consultantilor magazinului contactat pentru achizitionarea unui model de boxe audio pe placul tau.

Cazuri de reincarnare care au socat opinia publica

Pilotul de pe avionul de lupta. La o varsta foarte frageda, James Leininger si-a adus aminte de viata sa anterioara in calitate de pilot pe un avion de lupta. Avionasele erau singurele jucarele cu care se juca, insa s-a dovedit ca avionul avea sa fie cel mai mare cosmar al sau. A inceput sa nu mai poata dormi, tot vorbea despre avioane de lupta, arme si despre accidentul teribil si infricosator pe care l-a avut cu avionul sau.

James i-a aratat si i-a explicat mamei sale complet socata care e treaba cu un rezervor de combustibil de la un avion si a facut toate verificarile de dinainte de decolare asa cum facea un pilot experimentat la doar trei ani… Baietelul i-a spus ca decola de pe un vas numit Natoma si ca pe copilotul sau il chema Jack Larson. Natoma inca exista in Pacific iar Larson inca traia. Dupa ce baiatul a mai adaugat ca si-a pierdut viata intr-un accident de avion de la Iwo Jima, tatal sau a descoperit un pilot, M. Huston Jr., care murise exact atunci cand spusese micutul. Si mai ciudat era ca toate lucrarile sale, desene, ce facea in joaca pe o foaie de hartie erau semnate „James 3”. Familia lui James a luat legatura cu soara lui Huston iar aceasta i-a trimis copilasului un model de avion similar cu cel pe care zburase fratele sau, primit de la autoritati dupa moarte fratelui sau.

Ruth Simmons. Una dintre cele mai cunoscute povesti de reincarnare este cea a lui Ruth Simmons. In 1952, ea a luat parte la o serie de sedinte de hipnoza in timpul caruia medicul sau, a dus-o inapoi in timp exact cand s-a nascut. Deodata a inceput sa vorbeasca cu un accent irlandez si si-a amintit multe detalii despre o viata anterioara traita ca Bridey Murphy, care a trait in Belfast, Irlanda, in secolul al XIX-lea. Multe dintre lucrurile sustinute nu au putut fi verificate. Cu toate astea si-a amintit de doi oameni de la care obisnuia sa cumpere mancare-domnul John Carrigan si un anume domn Farr.

Intr-adevar, au existat doi bacani intre 1865-1866-toata povestea exista intr-un film din 1956 numit The Search for Bridey Murphy. Merita vazut daca-l gasiti pe net. Baiatul din insula Barra. Cameron Macauley s-a nascut in Glasgow, Scotia. De la varsta de doi ani mama sa a ramas socata cand a inceput sa tot repete ca el e din insula Barra, din vestul Scotiei. Baiatul a amintit si de o casa alba si despre o plaja intinsa pe care aterizau avioanele. Avea un caine cu alb si negru iar numele tatalui sau, ucis de o masina, era Shane Robertson. El a desenat casa alba de langa plaja si a inceput sa tanjeasca dupa cealalta mama. Cum copilasul era din ce in ce mai trist ca ii e dor de Barra, mama sa a decis sa-l ia intr-o excursie chiar pe Barra. Avionul in care au calatorit cei doi a aterizat… pe plaja. Familia a gasit acolo casa alba, a vazut cainele cu alb si negru in fotografii si a descoperit si masina tatalui pe care baiatul a recunoscut-o imediat. Cu toate astea nimeni nu-si amintea de Shine, tatal copilului. Baiatul a umblat prin toata casa si a indicat toate locurile unde ii placea sa stea, sa se joace, sa mediteze.

Pe masura ce a crescut, Cameron a uitat experienta trecuta insa e convins ca moartea nu inseamna sfarsitul vietii. Ca si in cazul Gus Taylor, micutul a sustinut ca a ajuns in burtica mamei sale dupa ce a cazut printr-o gaura nu se stie de unde. Cazul fost documentat si preluat de televiziunea britanica, devenind cel mai bine documentat caz de reincarnare din istoria recenta.

SEO pentru motoare de cautare sau pentru cei care ne viziteaza site-ul?

A face SEO inseamna a urma doua directii, in egala masura: regulile impuse de motoarele de cautare si interesul sau preferintele vizitatorilor site-ului tau.

SEO inseamna continut de calitate, insa continut orientat catre internaut si catre ceea ce cer motoarele de cautare la nivel de reguli de redactare (cuvinte cheie targhetate, linking intern corect realizat, anchor text natural etc.).

Desi se vorbeste tot mai mult despre naturalete in SEO, nu trebuie omis nici faptul ca un continut banal, neinteresant, fara o structura orientata SEO nu aduce sanse de reusita, cand vine vorba de vizibilitate in prima pagina a celor mai importante motoare de cautare. Naturaletea nu face referire la a scrie absolut orice doar pentru a avea continut stufos. Naturaletea se refera la a dezvolta un continut web de calitate, deloc fortat (cuvintele cheie vizate sa se regaseaca in continut intr-o maniera naturala, cursiva si explicita), care sa vina de la sine si care, inainte de toate, sa fie original.

Un proiect web trebuie gandit in detaliu, inca din faza de conceptie, astfel incat sa fie corect din punct de vedere SEO si sa respecte internautul, oferindu-i acestuia exact informatiile / serviciile / produsele de care are nevoie. Un proiect web bine gandit este un proiect web care se adreseaza internautului prin intermediul unui continut SEO, autentic, pe intelesul sau si explicit (aspect care trebuie identificat inca din primele randuri de continut publicat intr-un site). Structura unui site trebuie sa fie una simpla, informatiile trebuie gasite cu usurinta, navigarea in site trebuie sa fie usoara si rapida, pentru ca vizitatorii site-ului sa gaseasca in timp util ceea ce cauta. Aceste aspecte se regasesc si in tot ceea ce inseamna continut orientat SEO, catre „nevoile” robotilor Google.

Daca ne ghidam dupa cele anterior mentionate, este absolut simplu sa faci continut orientat catre internaut si catre motoarele de cautare, in acelasi timp. SEO si continut SEO inseamna mai mult decat tehnica, inseamna implicare si intelegerea nevoilor consumatorului, personalizare si originalitate. Plecand de la aceste informatii, putem afirma ca un site SEO este un site care se adreseaza / raspunde internautilor si nevoilor acestora prin intermediul unor informatii originale / autentice, pe care si Google le va inregistra la adevarata valoare si in baza lor va clasa site-ul in primele rezultate web.

Nu exista „fac SEO pentru vizitatorii site-ului meu sau pentru Google”. Exista doar tehnici SEO simple, care au acelasi impact, pozitiv, si la nivelul internautilor, si la nivelul motoarelor de cautare. In general, pentru o campanie de optimizare a unui site (indiferent ca vorbim despre un site de prezentare sau solutie e-commerce) se apeleaza la servicii SEO realizate de catre agentii de marketing online, intrucat dispun de expertiza in e-marketing. O agentie de marketing lucreaza cu cele mai actuale proceduri si tehnici de optimizare SEO iar practicile de optimizare sunt actualizate periodic conform ultimelor update-uri de altgorim Google.

Importanta muzicii

Primul lucru pe care il fac dimineata, atunci cand deschid laptopul, este sa imi aleg o melodie preferata cu care sa imi incep ziua; de asemenea, seara, inainte de culcare imi place sa adorm pe acoduri muzicale, in special instrumenatala. Pe parcursul zilei, fie ca lucrez sau mananc, merg la jogging sau citesc o carte, muzica este prietenul meu, care sa insoteste neincetat. Probabil nu sunt singura.

Atunci cand merg cu metroul vad peste tot in jurul meu tineri cu castile in urechi, care parca sunt transpusi intr-o alta lume...departe de zgomotul metroului si de agitatia orasului. M-am intrebat deseori de ce muzica ocupa un loc atat de important in viata mea, desi nu stiu sa cant la vreun instrument si nici nu ma consider o persoana cu o voce exceptionala...daca m-ar ruga cineva sa cant solo, cu siguranta as refuza. Insa, muzica are un farmec aparte; in primul rand, consider ca te ajuta sa iti exprimi sentimentele mai bine. Deseori am ascultat cantece care se potriveau starii mele de spirit, desi eram in vale sau pe deal. Personal, ma ajuta sa vad viata mai in roz, atunci cand este doar gri. Atunci cand ascult o melodie meditez si doar ma gandesc la viitorul meu, la idealurile mele in viata sau la scopul meu. De asemenea, intr-o relatie cred ca muzica este primordiala. Am observat ca melodiile romantice starnesc sentimente mai profunde, conversatii mai serioase… Probabil majoritatea persoanelor considera ca muzica este importanta, dar multi nu stiu sa o aleaga.

Avem o gama atat de variata de genuri si sunt de acord ca oamenii sunt diferiti si gusturile difera. Mi s-a intamplat de multe ori sa stau in metrou langa cineva cu castile in urechi, dar probabil se auzea pe o raza de 1 km muzica ce rasuna asurzitor. Pe langa toate beneficiile pe care le aduce muzica, cred ca exista si un revers. Nu tot ceea ce se gaseste pe piata este si bun, de aceea noi trebuie sa avem discernamant in a face o alegere buna si benefica pentru starea noastra. Consider ca muzica te poate ridica din deznadejde, dar te poate si dobori. Depinde de fiecare sa faca alegerea potrivita in functie de starea sufleteasca si de preferinte!

Cum sa alegi cele mai bune camere supraveghere

Sistemele de supraveghere reprezinta in ziua de azi o necesitate pentru orice magazin, super sau hiper market, cat si alte cladiri sau fabrici, fie ele de dimensiuni mici sau mari dar si pentru propria noastra locuinta. Atunci cand alegem intre camere supraveghere, fie consultam cele mai bune site-uri si trebuie sa fim documentati cu privire la caracteristicile lor, cum ar fi sdsmag, fie putem sa mergem direct in magazine si sa consultam personalul specializat.

Prima varianta, deci cea cu achizitiile online ar fi mai indicata deoarece astfel nu ne putem lasa influentati poate de preferintele consultantului sau de stocul din magazine. Online poti sa faci mai multe comparatii si sa alegi in cele din urma si cele mai bune variante. In plus, timpul pierdut pentru o astfel de achizitie este mult mai scurt, tinand seama si de faptul ca nu mai trebuie sa va deplasati in mai multe puncte de desfacere. Cum sa alegem totusi cele mai bune camere de supraveghere atunci cand oferta este foarte variata? In primul rand trebuie sa ne gandim ce anume vrem de la un astfel de aparat. Daca dorim o imagine clara si o rezolutie buna, trebuie sa optam pentru o camera de supraveghere cu o rezolutie de peste 500 de linii TV.

Pragurile sunt urmatoarele: pana la 429 de lini TV rezolutia etse mica, intre 420 si 490 de linii TV rezolutia este mare, intre 500 si 590 de linii TV rezolutia este inalta iar intre 600 si 700 de linii TV rezolutia este ulta inalta. Pentru alegerea celei mai bune camere de supraveghere ne mai putem orienta si dupa lentila camerei respective, lentila este foarte importanta deoarece ea da unghiul de vizualizare si acesta poate sa difere si in functie de pozitionarea camerei. Lentilele sunt de patru mari categorii iar aici amintim: lentile fixe, lentile varifocale, lentile cu zoom motorizat, lentile neincluse, adica aparate fara lentile, la care desigur se pot adauga optional.

Virusul HIV, pe cale sa fie eradicat din celulele infectate

Din clipa in care HIV-ul a reusit sa intre in corp si sa-l invadeze nu va mai pleca niciodata. Fiecare strategie pe care au dezvoltat-o oamenii de stiinta pana acum-de la medicamente anti-HIV la vaccinuri care omoara doar virusul-sufera de aceeasi slabiciune. Nimeni nu poate distruge toti virusii HIV din corp iar nenorocirea e ca HIV-ului ii place sa stea ascuns ani intregi, pana cand reapare si nu mai putem face absolut nimic decat sa asistam la moartea pacientilor.

Toate astea pana acum. Kamel Khalili, un medic care se ocupa de ani buni de studiul acestei problematici, impreuna cu ai sai colegi, a profitat de tehnica editarii genelor pentru a smulge virusul din celulele infectate, readucandu-le la starea de dinainte de virusare. Strategia se bazeaza pe detectarea si izolarea materialului genetic asociat HIV-ului, ceea ce inseamna ca virusul latent poate fi despistat foarte usor in celulele imune. Si mai incurajator e ca sistemul determina celulele sanatoase sa se apere de infectarea cu HIV, creand blocaje de natura genetica ce fac imposibila patrunderea materialului genetic al HIV-ului. Este ceea ce oamenii de stiinta din domeniul medical numesc „cura de sterilizare”. Studiul a fost desfasurat pe celule infectate cu HIV in cultura, insa deja se incearca sa se treaca la cel pe animale si mai apoi la om. Tehnica minune denumita CRISPR presupune taierea foarte exacta, decuparea ADN-ului din locuri specificate anterior. CRISPR actioneaza exact ca un foarfece care cauta secvente ADN, asa cum e programat, pentru a taia din locul indicat cu ajutorul unei enzime. Pentru ca HIV e un retrovirus, materialul genetic este sub forma ARN-ului; virusul intra intr-o celula gazda si transforma ARN-ul in ADN pe care-l insereaza in genomul celulei. Ca sa reziste, genele HIV-ului se replica in celula si o invadeaza folosind energia si materia din interioul ei drept „combustibil”. Khali a schimbat CRISPR in asa fel incat sa recunoasca secventa de inceput si final a ADN-ului HIV si sa taie HIV-ul din genomul celulei-de la nivelul cromozomilor.

Cheia si inovatia tehnicii folosite e ca recunoaste genele virale oriunde s-ar afla-indiferent daca virusul e activ sau in stare latenta. Medicamentele actuale pot doar detecta celulele care sunt in proces de diviziune si elibereaza mai mult HIV, de unde si perioadele de lipsa a virusului pentru ca mai apoi sa apara dintr-odata. Asa s-a intamplat in cazul unui bebelus din Mississippi, nascut cu HIV, tratat cu medicamente, iar dupa patru ani a reaparut virusul si mai puternic. Pe viitor, trebuie puse la punct foarte multe detalii de siguranta si eficacitate pentru a putea face teste pe oameni, crede Khalili.

Insa e un inceput bun, adauga acelasi Khalili, si poate ambele tehnici-bombardare cu medicamente anti-HIV si extractie de material genetic ar putea functiona cu probabilitate de 100%. Nu ne ramane decat sa speram ca asta se va intampla cat mai curand…

Un nou inceput

Ce vreau de la tine ? Sa fii tu insuti. Sa nu te schimbi, doar pentru ca mie imi displac anumite lucruri. M-am indragostit de tine pentru ceea ce erai, nu in ce imi doream sa te transform. Imi doresc prea multe. Mi-e greu sa ma schimb. La inceput vroiam ceva simplu. Ceva superb. Acum, incep sa complic totul.

De ce nu suntem niciodata multumiti cu ceea ce avem? De ce vrem de fiecare data tot mai mult si altceva? Uitam sa traim prezentul si ne gandim doar la viitor. Apoi … cand pierdem traim cu amintirea. Traim in trecut. Ne vom invata vreodata sa pretuim mai mult prezentul ?

Mi-e teama … ca voi pierde din nou.

Si totusi … n-ar trebui ca teama sa ne stearga zambetul de pe fata


Misteriosului meu poet

Cand scrii … exista intotdeauna ceva care te inspira. Ca e vorba de poezie sau proza nu e mare diferenta. Si totusi … poezia lasa loc de multe interpretari subiective.

Cunosc un poet … Si cred ca as putea spune ca avem o relatie. Bizara, ce-i drept.

Mi-e greu sa-l cunosc cu adevarat si sa-mi dau seama ce vrea.Sa aiba impact chiar asa de mare pentru personalitatea lui , ziua in care s-a nascut ? E un mister, cum ma atrag astfel de persoane. Puteam sa jur ca-i cunosc zodia fara sa-l intreb.



Scrie superb . Si spun asta  cu cel mai mare optimism de care pot da dovada in ceea ce-l priveste.

Insa eu nu-i inteleg poezia si ca nu voi reusi niciodata. Am impresia   ca inteleg mereu altceva decat vrea el sa zica. El nu creeaza un inteles dincolo de cuvinte , ci spune exact in acelasi plan … simplu. Ori eu … cu fiecare vers citit incerc sa ma descopar.

PS: M-as bucura intr-adevar sa-mi dedice mie , o poezie.Doar mie…

Introducere

Criptologia (cripto=ascuns) este la fel de veche ca şi limbajul.Odată cu transmiterea de mesaje, oamenii au avut nevoia ca acestea ajunse în mâinile unor persoane indezirabile să nu poată fi decodificate şi deci citite.

Astăzi dezvoltarea tot mai rapidă a telecomunicaţiilor, a comunicaţiilor electronice, a plăţilor cu cărţi de credit etc. au impus tot mai mult criptologia.Scopul criptologiei este de a transmite şi proteja informaţiile, asigurându-le confidenţialitatea dintr-un mesaj.

Criptografia este studiul tehnicilor utilizate pentru a codifica un text inteligibil (clar).


In deriva

Să ne înţelegem:

eu, când dau drumul la tembelizor, vreau să văd filme de acţiune cu urmăriri, împuşcături şi bătăi. Din când în când, merge şi câte un meci de fotbal.

Rahaturile româneşti, care copiază rahaturile de pe alte meleaguri, care copiază rahaturile de pe alte meleaguri, nu mă interesează absolut deloc.



Muncesc cât pot, sunt stresat cât pot, sunt scârbit cât pot, faptul că regizorii români au descoperit – după decembrie ’89 – libertatea de a folosi cuvântul “puţă”, dimpreună cu toate variantele sale, regionale sau nu,  mă lasă absolut rece.  Cuvântul “puţă” dimpreună şi cu variantele utilizării obiectului respectiv – naturale ori contra-naturii, bineînţeles.

Drept urmare, am hotărât să renunţ, de luna viitoare, la abonamentul de cablu TV. Cineva trebuie să pună piciorul în prag şi cel mai îndreptăţit să fac asta sunt eu, întrucât nu sunt foarte convins că cei care deţin/produc emisiuni TV chiar le şi urmăresc.

Asta e.

Hai, Steaua!

Bătrânul şi Măgăriţa

Deşi trecuseră destui ani peste el, existenţa bătrânului decursese relativ monoton, şirul lung de anotimpuri amestecându-se în mintea sa de parcă ar fi fost unul singur, neobişnuit de lung.

Viaţa sa luă un cu totul alt curs din momentul în care o întâlni pe ea, Măgăriţa.

Da, din acel moment lucrurile luară o cu totul altă întorsătură, chiar frumoasă. Cel puţin pentru cei doi – Bătrânul şi Măgăriţa.


Trei săptămâni fără balon

În sfârşit:

- Dacă vă mişcaţi repede cu acceptul de plată, vă dăm chiar azi maşina.

M-am mişcat. O, cât de repede m-am mişcat!

Autobuz 45, noroc c-aveam un bilet de tramvai necompostat – aflu cu surprindere că e valabil pe autobuzul 45, nu şi pe 27, unde îţi iei de la un om, aflat special în acest scop, în autobuz, fuga pe scări la Râpa Galbenă, fuga la Astra, stop! O domnişoară care e un fel de secretară îmi ia factura din mână şi-mi spune că acceptul se dă în 48 de ore. Praful s-a ales de cursa mea contra-cronometru prin tot oraşul, cu interdicţie de la taxi! Praful!



Ies, necăjit, şi-mi sun consoarta care spera, încă.

- A, deci nu se poate azi…

- Nu. În 48 de ore, cică.

- Aha.


A doua zi dimineaţă îmi vine, totuşi, mintea la cap:

- Hai să mă duc să vorbesc cu agentul, poate-mi dă mai repede.

Zis şi făcut: tramvai 3, bilet, cerşetori până-n Piaţa Unirii, cobor, Astra. Intru, mă uit în stânga şi-n dreapta, omul meu nu-i.

- Fir-ar!

Ies, şi-mi vine gândul cel bun:

- Ia să mai stau oleacă, poate apare.

Într-adevăr, după două minute, apare. Îl opresc, îi spun despre ce-i vorba, se uită oarecum surprins la mine:

- Nu v-au dat maşina, încă?

- Nu. Au zis să le aduc acceptul.

- Veniţi pe la 4.

- Mulţumesc.

La ora patru şi jumate, ies cu acceptul. La cinci şi cinci sunt în autobuz. La şi douăzeci, sunt la service. Dau acceptul, primesc cheile, certificatul de înmatriculare şi, mai ales, maşina!

- Sunt un om liber! În sfârşit!